Обратно към пълната версия на статията »

Местан: Тоталното обедняване изведе българите на улицата

Местан: Тоталното обедняване изведе българите на улицата
Лютви Местан заяви, че това правителство не може да се справи с проблема, защото то създаде монополните отношения. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пулсът на социалнитe протести срещу цените на електроенергията отчита само едно – тоталното обедняване на българските граждани, високата безработица като най-болезените провали на управлението на ГЕРБ, заяви председателят на ДПС Лютви Местан.

„Твърдим, че управлението на ГЕРБ е управление, което протектира монополите. Причината за това е, че монополният характер на властта създава монополни отношения и в икономиката. Правителството носи изцяло отговорността за неефективната регулация на сектора за предоставяне на енергийни услуги на гражданите“, каза Лютви Местан, предаде Информационна агенция „Фокус“.

По негови думи изходът е само един: съвършено ново управление на страната, което ще реши включително и проблема с цените на енергията – ако не в посока на намаляването, то поне в посока успокояването на тези цени.

Според Лютви Местан това може да стане първо чрез либерализиране на енергийните доставки, второ – чрез провеждане на сериозна реформа в механизмите за регулиране на тези сектори – енергетика, предоставяне на малко по-специфични услуги, в които има естествени монополи и като либерали.

По думите на Местан това правителство не може да се справи с проблема, именно защото то създаде монополните отношения и вече е в пряка зависимост от монополите.

#ГЕРБ #ДПС #Лютви Местан #протести #високи сметки за ток