Обратно към пълната версия на статията »

Гласоподавател запали бюлетината си в знак на протест

Гласоподавател запали бюлетината си в знак на протест
Като цяло в страната няма нарушения, които да влияят тежко на изборния процес, няма и тежки криминални престъпления, обстановката в страната е спокойна, обобщи началникът на полицията Милчо Енев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Гласоподавател, запалил бюлетина в изборната секция в столичното 49-то училище, е бил арестуван, съобщи зам.-директор на Национална служба „Полиция" комисар Милчо Енев.

54-годишният мъж е задържан за 24 часа. Установено е, че е палил бюлетина и на президентските избори, уточниха от МВР.

По неофициална информация на БГНЕС това е Чавдар Янев, който е запалил бюлетина в знак на протест срещу липсата на правосъдие. В края на миналата година няколко седмици стоя пред ВСС, също в знак на протест.

Като цяло в страната няма нарушения, които да влияят тежко на изборния процес, няма и тежки криминални престъпления, обстановката в страната е спокойна, обобщи Милчо Енев.

В СДВР е постъпила информация за плакат с надпис „Гласувайте с НЕ на референдума", като случаят е прехвърлен на местната администрация.

Във Враца криминално проявен е казал, че кметът предлагал пари за гласуване и извозва хора до секция, но се оказва, че сигналът е недействителен, както и много други подобни сигнали.

Няма инциденти със служители на МВР, за деня са издадени 267 удостоверения за гласуване, на телефон 112 има приети 77 обаждания във връзка с референдума.

На служителите на спешния телефон е направило впечатление, че много граждани са се обадили да питат къде им е секцията и как да гласуват, посочи комисар Енев.

#референдум #бюлетина #София #Милчо Енев