Обратно към пълната версия на статията »

Жерар Депардийо взе белгийска шофьорска книжка

Жерар Депардийо взе белгийска шофьорска книжка
Френският актьор Жерар Депардийо ще влезе в ролята на бившия ръководител на МВФ Доминик Строс-Кан. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Жерар Депардийо е получил белгийска книжка за правоспособност на водач на МПС, съобщиха медиите в Белгия.

Депардийо лично получил шофьорската книжка в общината на Естампюи, към която спада село Нешен - новото местожителство на актьора.

Документът е бил връчен на Депардийо "извън работното време" на местната управа, съобщават вестници от медийната група SudPresse, цитирани от БГНЕС.

В знак на благодарност той почерпил общинските служители с няколко бутилки вино от собствената му изба в Анжу, в долината на Лоара.

Освен това Депардийо се възползвал от визитата си, за да уреди "някои подробности около местожителството си".

В края на 2012 г. актьорът заплаши да се откаже от френския си паспорт и да вземе белгийско гражданство, протестирайки срещу плановете на правителството да увеличи от 2013 г. данъците за богатите французи.

В края на декември Конституционния съд на Франция обаче съобщи, че отменя 75-процентовата данъчна ставка върху доходите от над 1 млн. евро годишно, която трябваше да влезе в сила от 2013 г. Това обаче не промени намеренията на Дебардийо,

През януари 2013 президентът на Русия Владимир Путин предизвика международна сензация, като подписа указ, с който дава руско гражданство на френския актьор Жерар Депардийо.

В указа е посочено, че съгласно руската конституция е било удовлетворено искането за предоставяне на гражданство.

#Жерар Депардийо #Белгия #Русия #гражданство