Обратно към пълната версия на статията »

Борисов: Чакам подобряването на мотокрос рекорд

Борисов: Чакам подобряването на мотокрос рекорд
Премиерът по време на инспекцията на столичната зала „Арена Армеец“, в която предстои да се провете мото спектакълът Night of the jumps. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов заедно с министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков инспектира подготовката за мото шоуто Night of the jumps.

Мотокрос представлението ще се проведе на 17 декември в столичната зала „Арена Армеец“.

Борисов бе доволен от работата по състезанието и поздрави организаторите, предаде БГНЕС.

„Най съм доволен, че залата не е накаляна. Заслужават поздравления работещите тук. Това са над 70 тира кал. Скъпо ни е, но се надявам тук да подобрят световен рекорд“, коментира той.

„На 12 метра нагоре трябва да мине една летва. Тези хора, които обичат екстремни спортове, не са си и мечтали, че ще видят това в България, в нова зала“, каза още премиерът.

Председателят на „Гран При България“ Румен Петков изрази радостта си от спечелването на домакинството за това зрелище.

„Съумяхме да убедим промоутърите, че сме номер едно не само в мотокроса и супермото, а и в най-атрактивното състезание. Искам да благодаря на хората, работещи тук. Трасето вече е факт. Без подкрепата на правителството нямаше как да стане това“, заяви той.

По думите му благодарение на телевизионния канал „Евроспорт“ състезанието ще бъде гледано от над милиард и половина зрители.

„Така ще получим вниманието, което заслужаваме“, сподели бившият вътрешен министър.

Бойко Борисов разясни и подробности около организацията на Тенис турнира на шампионките, който в следващите три години ще се играе именно в „Арена Армеец“.

„И за тенис любителите изчистихме всички плащания по провеждането на трите турнира в тази зала. Ще видите най-добрите тенисистки“, увери министър-председателят.

Премиерът коментира и темата за предстоящото построяване на новия Национален стадион.

„Сега се вземат решения от Министерството на отбраната за резервоарите, от МВР за хеликоптерните площадки, за хиляди решения, спънки. Нали знаете, че когато има нещо ново в България, отначало никой не го иска, както беше и с тази зала. Всички ми казваха да прекратя строежа й. Но сега, като идват световните звезди, сме доволни. Така че ще проявим търпение“, добави Борисов.

#Бойко Борисов #премиер #министър-председател #Арена Армеец #мото #мотокрос #Night of the jumps #София #Румен Петков #Свилен Нейков #министър на физическото възпитание и спорта #председател