Обратно към пълната версия на статията »

8 съвета как да оздравеем по-бързо от грип

8 съвета как да оздравеем по-бързо от грип
A A+ A++ A

Миналата седмица ви предложихме някои прости хитрини как да се предпазите от грип. Ако обаче все пак грипът не ви е подминал, ето няколко лесни съвета как по-бързо да се отървете от него.

1. Пийте много течности. Наблегнете на чая, водата, супите и пресните сокове. Най-добре се откажете от газираните напитни.

2. Витамин С. Приемайте минимум 1000 мг витамин С на ден, докато не се почувствате по-добре.

3. Похапвайте чесън. Той е ваш верен другар в борбата с вирусите и бактериите.

4. Вземете си няколко дни почивка и се погрижете за себе си. Не ходете на работа болен/болна. Дайте на тялото си нужното време да се възстанови, за да не боледувате безкрайно дълго.

5. Намалете въглехидратите в менюто си. Те понижават имунитета и са неподходяща храна при настинка и грип.

6. Купете си ехинацея. Тя е един от най-мощните доказани имуностимуланти. Продава се под всякакви търговски форми на аптечния пазар - тинктури, капсули, чай.

7. Направете си гореща вана за крака с морска сол. Макар и малко старомодно, това е отличен начин да се сгреете, когато сте настинали, и да се почувствате добре.

8. Не пийте безразборно лекарства. Ако нямате температура, не приемайте всякакви популярни медикаменти срещу настинка, свалящи температурата. Те не ви лекуват, карат ви краткотрайно да се почувствате по-добре и затормозяват тялото ви.