Обратно към пълната версия на статията »

Къде да заведем детето за 1 юни ПРОГРАМА НА АТИВНОСТИ ПО ГРАДОВЕ

Къде да заведем детето за 1 юни ПРОГРАМА НА АТИВНОСТИ ПО ГРАДОВЕ

canva

A A+ A++ A

СОФИЯ

Столичната община е подготвила богата програма с фестивали, концерти, представления, работилници и ателиета за малките си жители по повод Деня на детето, научи Sofia24.bg. На 1 юни в различните точки на столицата ще се случват много и разнообразни активности.

​​​​Детският панаир в Градската градина пред Народния театър "Иван Вазов“ и тази година ще радва децата с много ателиета и работилници на 1 юни с вход свободен.

Регионалният исторически музей – София на пл. "Бански" № 1, по-известен като Музей за история на София, отваря широко врати и кани празнуващите безплатно – деца до 12 години с до 2-ма придружители.

Столичната библиотека организира "Детски празник на площад "Славейков“. През целия ден на 1 юни богата програма ще забавлява малчуганите: SТЕM игри с роботчета пчелички, 3-D писалки, програмиране и рисуване на триизмерни фигури на герои; Корейски занимателни детски игри – работилница по Ханбок; Тебеширено парти; Артателие с художника Христо Кърджилов; Изложба "В света на птиците“; Театрална и музикална програма на школата за сценични изкуства "Essens“; "Крокодил посред Балкана“ от Недялко Йорданов – представление на децата от Театралната работилница на Ирен Кривошиева; Вокална група "Палави ноти“; Щафетно четене“; Филмов следобед; "Децата на КОНКОРДИЯ“ – фотоизложба в подкрепа на децата в риск, организирана от Фондация "Конкордия“ България и Столична библиотека.

От 24 май до 2 юни, с вход свободен, се провежда Пролетен базар на книгата и Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи пред НДК. На 1 юни стартира Благотворителният Немски пролетен фестивал в Градската градина, който ще посрещне малки и големи под цветните чадъри с богата музикална програма и игри.

От 9:00 до 13:00 ч. по маршрут: ул. "Генерал Гурко", от бул. "Васил Левски" до бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" ще се проведат Атлетически игри и състезание по бягане за деца с вход свободен.

От 30 май до 1 юни 2024 г., дирекция "Спорт и младежки дейности“ на Столична община организира Мини Европейско първенство по футбол за смесени ученически отбори на Националния стадион "Васил Левски“. На самия детски празник ще се проведе и официалното награждаване с много забавления, награди и изненади.

Истински празник на детето подготвят от "Музейко“. Разнообразните дейности включват: Цветна лаборатория; Работилница за най-малките откриватели (2+ год.); Кът за игра Цветове и моторика (2+ год.); Забавна демонстрация: Цветни капчици (2+ год.); Отворена артзона: Водата разтворител (5+ год.); Експерименти – Готови, на старта... Химия! (7+ год.); Лаборатория за чудати конструкции (7+ год.); Планетариум – капацитет 10 човека на шоу (7+ год.); Фотокът – лабораторно облекло и реквизит за снимки.

Събитието, в което най-успелите в своята област деца имат възможността да блестят до големите имена от световната и българската сцена – "Нощ на звездите“, тази година е на 1 юни от 19:00 – 22:00 ч. в зала "Арена София". По време на галаспектакъла ще бъде връчена и наградата на кмета на София за талантливо дете в категория "Изкуство“.

Детски празник сред природата със спектакъл на 1 юни от 11:00 ч. на детската площадка в парк "Дружба“ до езерото организират Общински културен институт "Искър“ и СО – район "Искър“ напълно безплатно за малчугани и техните родители.

Отново на 1 юни от 11 ч., и отново на открито, Общински културен институт "Средец" ще забавлява малките си гости с ателиета по занаяти, изобразително изкуство в парк "Заимов“, със свободен достъп.

Концерт на лауреатите от Втория конкурс за детска песен – "Eclectica union kids" – symphony competition 2023 г. на "Симфониета "София" и Джаз формация "София", ще се проведе на 1 юни от 11:00 ч. в Общински културен институт "Надежда“ с вход свободен.

С деца на…театър!

Столичният куклен театър – с 2 предложения за детския празник. На 1 юни от 11:00 и от 17:00 ч., в салона на ул. "Гурко" 14, ще се играе "Трите прасенца“, а в салона на бул. "Янко Сакъзов" 19, от 11:00 ч. – "За граховото зърно и една принцеса“. Входът ще е свободен за деца, но с билети за придружителите.

"Снежанка и седемте джуджета“ на 4 юни в Столичния куклен театър (в салона на ул. "Гурко"), ще гледат всички деца от детски градини на територията на район "Средец“, подарък от районната администрация по случай детския празник.

На 1 юни от 11:00, 12:30 и 16:00 ч. в Театър "Възраждане“ ще се играе "Червената шапчица“. Входът е с билети.

На голямата сцена в Театър "Сълза и смях“, ул. "Г. С. Раковски" № 127, на 1 юни от 11 ч., Театър "София“ гостува с постановката "Феята от захарницата“. Входът е с билети, а след представлението са предвидени подаръци за всички деца. Над 40 културно-образователни събития за деца включва тазгодишното издание на "Детски панаир“, което отново ще се проведе на площада пред Народния театър "Иван Вазов", в Градската градина и в близките музеи и галерии.

Тази година основна тема на празника е културно-историческото наследство и опазването на околната среда, специални игри са подготвени по темата. Работилниците ще се проведат от 11:00 ч. до 19:00 часа на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии. В Софийската градска художествена галерия играта е посветена на изложбата на Дечко Узунов, в Националния археологически институт с музей към БАН и Националния етнографски музей към БАН се очакват "Търсачи на съкровища“, в Градската градина ще се проведе игра, посветена на дърветата в София и "Преоткрий София“ – градска архитектурна игра.

Децата ще могат да се включат в тематични ателиета за рисуване на ритони, за изработване на римски мозайки, писане на глаголица, народни костюми, кукерски маски и т.н. За малчуганите, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници – по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, сапунена работилница, грънчарство, детски играчки, макиаж и т.н.

ата на "Детски панаир“ пред Народния театър "Иван Вазов“ ще има атрактивна програма – музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. Отново ще бъде показана истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да влязат в ролята на пожарникари.

Празничен концерт "Пепеляшка“

1 юни, 11:00 ч., Лятна естрада в "Борисовата градина"

"Светът на децата – без граници“ представя с подкрепата на Столичната община музикалната приказка "Пепеляшка“ с автор Цветелина Панайотова, аранжимент – Юри Стойков. Любими детски песни ще изпълни детска вокална група "Палави ноти“. С участието на Калина Радушева (флейта) – ученичка от НМУ "Любомир Пипков“.

"На крилете на песента“ в кино "Кабана"

1 юни, 16:00 ч., кино "Кабана“ – "На крилете на песента“ – концерт на децата от вокална група "Сладки пуканки" и "Sweet teens" при Национален дворец на децата с ръководители Светлана и Емил Струнджеви.

Над 40 културно-образователни събития за деца включва тазгодишното издание на "Детски панаир" на 1 юни. То отново ще се проведе на площада пред Народния театър „Иван Вазов”, в Градската градина и в близките музеи и галерии, съобщават от Столичната община.

Основна тема на празника е културно-историческото наследство и опазването на околната среда. По темата са подготвени специални игри.

Работилниците ще се проведат от 11:00 ч. до 19:00 часа. В Софийската градска художествена галерия играта е посветена на изложбата на Дечко Узунов, в Националния археологически институт с музей към БАН и Националния етнографски музей към БАН се очакват „Търсачи на съкровища“, в Градската градина ще се проведе игра, посветена на дърветата в София и „Преоткрий София“ – градска архитектурна игра.
Децата ще могат да се включат в тематични ателиета за рисуване на ритони, за изработване на римски мозайки, писане на глаголица, народни костюми, кукерски маски и т.н.

За малчуганите, които се интересуват от изкуство, са предвидени работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство, детски играчки, макиаж и други.
Пред Народния театър „Иван Вазов“ ще има атрактивна програма – музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. Отново ще бъде показана истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да влязат в ролята на пожарникари.

Музеят за история на София отваря широко врати на 1 юни и кани безплатно деца до 12 години с до двама придружители.

Столичната библиотека организира "Детски празник на площад "Славейков".
През целия ден на 1 юни богата програма ще забавлява малчуганите: SТЕM игри с роботчета пчелички, 3-D писалки, програмиране и рисуване на триизмерни фигури на герои; Корейски занимателни детски игри – работилница по Ханбок; Тебеширено парти; Артателие с художника Христо Кърджилов; Изложба „В света на птиците“; Театрална и музикална програма на школата за сценични изкуства „Essens“; „Крокодил посред Балкана“ от Недялко Йорданов – представление на децата от Театралната работилница на Ирен Кривошиева; Вокална група „Палави ноти“; Щафетно четене“; Филмов следобед; фотоизложба в подкрепа на децата в риск, организирана от Фондация „Конкордия“ България и Столичната библиотека.

ПЛОВДИВ

Заповядайте на традиционния "Детски фестивал на знанието и движението –Пловдив 2024, който тази година ще се проведе на 1-ви и 2-ри юни. Организатори за пета поредна година са НБ "Иван Вазов“, Асоциация за социална, здравна и правна помощ, Съвместно командване на специалните операции и Клуб за планинско-приложни спортове "Агарта“.

Фестивалът се посвещава на Международния ден на детето и има за цел да провокира децата, освен да придобиват знания чрез четене, да се запознаят и със здравословния и активен начин на живот, разумното и безопасно пребиваване сред природата.

По време на събитието децата ще имат възможност да се запознаят с дейността на различни държавни, общински и неправителствени организации и структури, чиято дейност е ангажирана с туризъм, екология, спорт, действия по спасяване и по превенция на аварийни ситуации в планината, с оказване на долекарска помощ, с организиране на хуманитарни и общественополезни акции и др.

Поканата остава отворена и всяка организация, правителствена или неправителствена, която има желание за участие, може да го заяви в срок до 30 май 2024 г. Участието във фестивала не е обвързано с такса.

Програма: 1 и 2 юни, от 10 до 16 часа. Мероприятията ще се провеждат едновремнно в следните локации: Цар Симеоновата градина; Виенския павилион; стената на НБ "Иван Вазов"; подножието на Бунарджика; Фоайе на НБ "Иван Вазов".

* На западната стена на Библиотеката ще се провежда изкачване на висока сграда по алпийски способ.

* В подножието на Бунарджика, в близост до църквата "Св. св Петър и Павел“ ще се провежда скално катерене.

* Дейността на институции и организации, свързани с туризма; екологията; опазването на околната среда; спорта; долекарската помощ; планинското и аварийното спасяване; пожарната и аварийна безопасност и др. ще са локализирани в Цар Симеоновата градина и в Библиотеката.

* Организирано е рисуване по алеите на Цар Симеоновата градина.

*Деца под 18 години ще се допускат до алпийската част от програмата при писмено съгласие на родител и след запознаване на същия с правилника за катерене. Правилникът ще бъде поставен на видно място и на двата пункта за катерене, на които инструкторите ще отговорят на всички възникнали въпроси.

*До проявата не се допускат организации с политическа, расова и религиозна насоченост.

СТАРА ЗАГОРА

„За децата и с децата“ – празнична програма за 1 юни – Ден на детето в Стара Загора

1 юни /събота/

10.00 – 12.00 часа, Сцена пред Община Стара Загора

Концерт на деца от детски градини

10.00 – 13.00 часа, бул. „М. М. Кусев“ /източно от сградата на Общината/

Арт работилнички и творчески занимания на НЧ „Родина 1860“, НЧ „Св. Климент Охридски 1858“, НЧ „Г. Бакалов 1933“, НЧ „Христо Танев 2020“, Регионален исторически музей, Художествена галерия, Център за подкрепа за личностно развитие – Стара Загора и ЦПЛР – Астрономическа обсерватория „Ю. Гагарин“

∙ Вълнени вълшебства

∙ Да рисуваме заедно с „Приказно изкуство”

∙ Ателие „Английски със сугестопедия” на „Забавен английски”

∙ Глинена работилница с грънчарско колело

∙ Тъкане на дървени станчета

∙ Комбинативни колажи

∙ Ателие по възларство

∙ Езикова работилничка

∙ "Хартиени приказки от Античността"

∙ „Пътешествие във времето“

∙ „Космически апарати и макети“

∙ Наблюдения на Слънцето и слънчевата активност в навечерието на 25-ия слънчев максимум

∙ „Космически“ снимки

∙ Приложни изкуства

∙ Клуб „Моливче“

∙ Рисувай със „Зографче“

∙ Ателие по дърворезба

И още, и още….

∙ „Птиците – наши приятели“

∙ Млад пожарникар

∙ Млад приятел на полицията

Със съдействието на СЦДЖ - „Зелени Балкани“, ОДМВР и РДПБЗН Стара Загора

10.00 часа, парк „Артилерийски“ – арт сцена в южната част

Фестивал за деца със специални нужди „Заедно с усмивка“ – проект на Инър Уийл Клуб Стара Загора с подкрепата на Омбудсмана на Община Стара Загора

10.00 часа, с. Бенковски

„За празника – с подарък“ - откриване на нова детска площадка

11.00 – 13.00 часа, Зоопарк

„Кое е това животно?“ – творческа работилничка

12.00 – 13.00 часа, Сцена пред Община Стара Загора

Р.BoxX Outdoor тренировки с фитнес Pulse, парти центровете „Моменти“, „Детско Царство“ и магазини „Комсед“

∙ Тренировки на открито с иновативните P.BoxX платформи

∙ Подаръци за малчуганите

∙ Развлечения с любими анимационни герои и аниматори

13.00 часа, парк „Артилерийски“

Откриване на мозаечно пано по проект „Децата - Цветята на града 2“, осъществен от „Арт Мозайка“ ЕООД, Община Стара Загора, Зонта клуб – Стара Загора заедно с деца, ученици и младежи от града

13.30 часа, Зала комплекс „Верея“

Анимационна работилница – съпътстваща проява на Международния филмов фестивал „Златната липа“

18.00 часа, Куклен театър

„Питър Пан“ – спектакъл на Детска театрална студия при ДКТ Стара Загора

18.30 часа, Сцена пред Община Стара Загора

„С настроение под липите“ – юбилеен празничен концерт с участието на ФТА „Детелини“ - Павел Баня, ПТС „Чудесия“ - Пазарджик, ДЮТС „Броеничка“ - Стара Загора и ПА „Настроение“ - Стара Загора

ВАРНА

На деня на детето във Варна ще се проведе най-грандиозното събитие за малчугани - образователно изложение “Оранжево морето”.

Каним ви да се гмурнете в това приключение! Вълните на знанието ви очакват!

Над 30 учебни организации, училища, детски градини, занимални, езикови, спортни и творчески школи, клубове по математика, програмиране и скаути ще ви разходят в забавния свят на науката.

От най-малките морски звезди до най-големите - китовете, всеки ще открие своето място под слънцето на “Оранжево морето”! Готови ли сте да поплувате в морето от възможности?

Ще ви срещнем с невероятни учители, ще откриете нови приятели и ще се запознаете с вълшебния свят на образованието. Независимо дали сте в търсене на идеалната детска градина, училище или университет, нашето изложение е точното място за вас!


Децата да се подготвят за много забавления и изненади, защото вярваме, че ученето трябва да бъде удоволствие! Ще има много игри и безплатни работилници! Ще можете да изберете къде и какво да учат децата през лятната ваканция и през учебната година.

Очаквайте щура анимация за най-малките от 10:30ч. до 12:00ч.

Кога: 1 юни, събота

Къде: около Слънчевия часовник и до Морско казино Варна

Часови диапазон: 10.00ч. - 18.00ч.

Вход свободен!

Бъдете в час с нас!

Оранжево морето - радост за детето!

РУСЕ

На 1 юни Куклен театър – Русе ще зарадва децата на град Русе с безплатно представление на най-новия си спектакъл "Маша и Мечока“, научи Ruse24.bg. Тази инициатива, която вече се е утвърдила като традиция, е жест на театъра към малките зрители, но техните придружители ще трябва да закупят билет за себе си. Местата за 1 юни ще бъдат достъпни само на касата на театъра и се препоръчва на родителите да се сдобият с билети за празничното представление предварително, тъй като практиката показва, че салонът се запълва много бързо.

Всяка година театърът организира безплатни представления по случай Деня на детето. Тази година театърът продължава традицията с още по-вълнуващо предложение – новият спектакъл "Маша и Мечока“, който обещава да достави много смях и радост на децата. Всички малчугани са поканени да се насладят на тази обичана приказка, представена от артистите на Куклен театър – Русе.

Важно е да се отбележи, че както и в предишни години, децата ще могат да гледат представлението безплатно, но техните придружители (максимум 2-ма) трябва да закупят билети за себе си предварително. Тази мярка е необходима, за да се гарантира достатъчно място и комфорт за всички присъстващи.

Представлението ще се състои на 1 юни, събота, от 11:00 часа, на сцената на Куклен театър – Русе. Билети за придружителите могат да се закупят на касата на театъра. Куклен театър – Русе кани всички малки и големи почитатели на театралното изкуство да се присъединят към това празнично събитие и да споделят заедно радостта и магията на кукленото изкуство в празничния ден.

ПЛЕВЕН

Отложеното заради неблагоприятни метеорологични условия дрон шоу, което бе част от организираната от Община Плевен програма по случай Празника на града – 15 май, ще се проведе на 1 юни 2024 г., събота.

Началото е от 21.30 часа на пл. „Възраждане“.

В уникалния светлинен спектакъл ще се включат 60 дрона. Те ще пресъздадат в небето над града емблематични за Плевен и България фигури.

БУРГАС

Фолклорни дефилета, народни танци, куклен театър, спортни инициативи, арт работилнички за рисуване и хартиени самолети, шоу програма със сапунени балони и "Детски карнавал" са част от инициативите посветени на най-чакания детски празник, 1 юни.

В празничния ден се открива шестия сезон на проекта "Заплетени чудеса". Той ще премине под мотото "Децата в страната на чудесата", които подобно на Алиса от историята на Луис Карол откриват света чрез игрите и вълшебствата. Инициативата започва 10 часа на 1 юни, събота в пространството на читалище "Асен Златаров 1940"

Организаторите са предвидили традиционни игри от детството на родителите – скачане на ластици, въжета, шах и други забавления.

С празнична програма, от 09:00 до 20:00 часа на 1 юни, ви очаква и Авиомузей – Бургас, кв. Сарафово, Летище Бургас . Тук ще се проведат Арт работилнички за рисуване и хартиени самолети, а от 16.00 часа започва шоу програма със сапунени балони, която ще оцвети цялото пространство. Входът към музея е безплатен през целия ден.

Над 200 деца ще дефилират с фолклорни носии в Бургас. Събитието е част от IV-ти Детски фолклорен събор, който започва на 31 май от 18 часа с шествие на участниците и откриване на събитието по маршрут от пл. „Тройката“ до пл. „Атанас Сиреков“. На следващия ден, 1 юни дефилето ще започне от 19 часа от Балюстрадата към Летния театър, където от 20.00 часа започва програмата, която включва авторска хореография и песни. На 02-ри юни от 11 часа ще се състои закриването на инициативата на пл. „Атанас Сиреков“.

Отсега може да отбележите в календара „Fun&Sun - Уикенд от 31 май до 2 юни. Защото Община Бургас е подготвила динамична програма.

На хоризонта се задават спортни активности с бургаски клубове, откриване на новата гореща точка за плажни спортове – Beach Arena Burgas, изненади в КТК „Ченгене скеле“ и много други забавни инициативи.

На 1 юни (събота) се пригответе за много спорт и забавления. Стартът ще бъде даден с откриването на „BURGAS BEACH ARENA“, след Северния плаж, до паркинга и алеята на Солниците. Там от 9.00 ч. до 13.00 ч. ще се проведат демонстрации по плажен волейбол с клуб Beach Volley Burgas , както и международен отборен турнир по плажен тенис със спортен клуб „Бийч тенис Бургас“. Не пропускайте и спортни трасета, организирани от Fit Kids, с помощта на спортни клубове по плажен тенис, волейбол и „Хикари Доджо Бургас“, които стартират от 10 ч. до 12 ч. Всеки е добре дошъл да участва в тях без предварително записване.

Безспорно най-вълнуваща ще бъде срещата с волейболната легенда Матей Казийски, който пристига в Бургас за откриването на Beach Arena Burgas и ще очаква всички почитатели на плажа в 9.00 ч. в събота. Той ще проведе демонстративен гейм по плажен волейбол, както и обучителна тренировка с деца, които имат желание да се докоснат до волейболната топка. Всички фенове ги очакват снимки и автографи със световната звезда.

Другата динамична точка от „Fun&Sun – Уикенд ще бъде Експозиционен център „Флора“. Там от 10:00 ч. до 14:00 ч. ще може да наблюдавате и да се включите в демонстрации на бургаските спортни клубове Яхт клуб Бургас, "Спортландия" и Валерия Дочева, "Kangoo Jumps с Гергана Апостолова, Клуб по спортна акробатика „Нефтохимик 2011“, Карате клуб „Сансай“. Очакват ви и „Игрите на нашето детство“ с Fit Kids и зумба с деца, за да си припомним кои са най-любимите активности на малчуганите на открито. За доброто настроение ще се погрижат талантите от ВФ „Морски песъчинки“.

Още една инициатива е част от тематичния уикенд – благотворителна кампания „Нов живот“. Тя е организирана от Мисис Бургас Десислава Димитрова в партньорство с Мол Бургас Плаза и със съдействието на Община Бургас и Фондация "Искам бебе". Благородната кауза цели да подкрепи семейства с репродуктивни проблеми. В рамките на кампанията ще има 4 локации в града с благотворителни базари в съботния ден:

Ако искате да разберете какво е „Забава в горската дъбрава“ – заповядайте на 1 юни от 11.00 часа в КТК „Ченгене скеле“. Постановката на Държавен куклен театър – Бургас ще бъде при вход свободен, а веднага след нея ще започне арт работилница на Усмихнати 8смици. Предвиден е и курс с кораб до туристическия обект от 11.30 ч. от Магазия 1.

В неделя, 2 юни, пред спортна зала „Младост“ ще се проведе фестивал „ПодМлади града“ , който е от 10.00 ч. до 18.00 ч. В програмата му са включени игри, работилници, демонстрации и сценични изяви на спортни клубове и културни организации.

FUN & SUN – УИКЕНД НА ДЕЦАТА

  1. май – 02 юни

31 МАЙ /ПЕТЪК/

18:00 часа
от пл. „Тройката“ до пл. „Атанас Сиреков“

IV-ТИ ДЕТСКИ ФОЛКЛОРЕН СЪБОР – БУРГАС 2024

Дефиле на участниците и откриване

1 ЮНИ /СЪБОТА/

09:00 до 20:00 часа
Авиомузей – Бургас, кв. Сарафово, Летище Бургас

ДЕТСКИ ПРАЗНИК

11:00 часа - Арт работилница за рисуване

14:00 до 15:00 часа – Арт работилница за хартиени самолети

16:00 часа – Шоу програма със сапунени балони

Партньор на събитията – Медицинска лаборатория „Лина“

Вход свободен

от 09:00 до 13:00 часа

„Burgas Beach Arena“, след Северния плаж, до паркинга и алеята на Солниците

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА СПОРТНАТА ЗОНА

Гост – волейболната легенда Матей Казийски

Отборен международен турнир по плажен тенис

Детски турнир по плажен тенис за деца до 14 години

Спортни демонстрации по плажен волейбол с клуб Beach Volley Burgas

Спортни трасета, организирани от Фит Кидс, с помощта на спортни клубове, които стартират от 10 ч. до 12 ч.

Спортен клуб „Хикари“ – открита тренировка и участие в спортни трасета

БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ „НОВ ЖИВОТ“ – БАЗАР

Инициатива на Мисис Бургас в партньорство с МОЛ Бургас Плаза и със съдействието на Община Бургас и Фондация „Искам бебе“

от 09:00 до 20:00 часа

Държавна опера – Бургас, ул. „Климент Охридски“ № 2

„СУПЕР ТАЛАНТ 2024“ – Танцов фестивал с конкурсен характер

Предварително записване за участници www.danceolympiad.org

Организатори: Балкански алианс и Super talents 2024

С вход

10:00 – 17:00 часа
Читалище „Асен Златаров 1940“, ул. „Александровска“ № 147

„ЗАПЛЕТЕНИ ЧУДЕСА“ – карнавал и игри
Организатор: НЧ „Асен Златаров 1940“ – Бургас

10:00 часа
Открита сцена „Охлюва“, Приморски парк

КОНЦЕРТ „МИР ЗА ДЕЦАТА“

Организатор: „Български център за славянска култура и духовно развитие“

С подкрепата на: Сдружение „Диаспора Украйна“ – Бургас, Почетния консул на Украйна в Бургас и Община Бургас

10:00 часа

Площад „Тройката“

СЕМЕЙНО БЯГАНЕ С БУРГАС РЪН

10:00 часа

НЧ „Христо Ботев 1937“ – Бургас, кв. Победа, ул. „Хан Кубрат“ 7
ИЗЛОЖБА-ПЛЕНЕР – Любителска формация „Фантазия“

от 10:00 до 14:00 часа

Експозиционен център „Флора“, открита тревна площ

ДЕМОНСТРАЦИИ НА СПОРТНИТЕ КЛУБОВЕ В БУРГАС И

ИГРИТЕ НА НАШЕТО ДЕТСТВО

С участието на Детска вокална група „Морски песъчинки“

10:00 до 13:00 часа – Яхт клуб „Черноморец Бургас“ – демонстрации на детска лодка – тренажьор, запознаване с видовете ветроходни лодки

10:00 часа – Детски спортен клуб „Спортландия“

10:30 часа – Официално откриване

10:35 часа – Клуб по спортна акробатика „Нефтохимик 2011“

11:00 часа – Спортен клуб „Аякс“ „Kangoo Jumps“

11:40 часа – Карате клуб „Сансай“

12:30 – 14:00 часа – Спортни игри с Fit kids и Fit dance kids

БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ „НОВ ЖИВОТ“ – базар, арт занимания и забавления за деца

Инициатива на Мисис Бургас в партньорство с МОЛ „Бургас Плаза“ и със съдействието на Община Бургас и Фондация „Искам бебе“

от 10:00 до 14:00 часа

кв. Меден рудник, между бл. 51 и бл. 52

БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ „НОВ ЖИВОТ“ – базар, арт занимания и забавления за деца

Инициатива на Мисис Бургас в партньорство с МОЛ „Бургас Плаза“ и със съдействието на Община Бургас и Фондация „Искам бебе“

от 10:00 до 14:00 часа

Приморски парк, пред Пантеона

„АКТИВНИ И ЗДРАВИ ВСЕКИ ДЕН“ – здравно-информационна кампания

Организатори: Община Бургас в партньорство със Сдружение „Младите лекари“ –Бургас, РЗИ, Съюз на парамедиците в България, Студентски съвет при Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“, БМЧК и АСМБ-Бургас

11:00 часа

KTK „Ченгене скеле“, Откритата сцена

„ЗАБАВА В ГОРСКАТА ДЪБРАВА“

Представление на Държавен куклен театър – Бургас

11:00 часа

Държавен куклен театър – Бургас, ул. „Св. Климент Охридски“ 2

„ТРИТЕ ПРАСЕНЦА“

Вход с билети

11:00 часа

Център за съвременно изкуство и библиотека

ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 41-45

АТРАКТИВНОТО ШОУ ,,ВЕСЕЛИ НЕБИВАЛИЦИ“ – игри, балонно шоу,

танц с помпони, вариететни атракциони, състезания, клоунадни скечове

от 12:00 до 15:00 часа

Кайт зона „Черноморец – Бургас“, Северен плаж

ДЕМОНСТРАЦИЯ НА КАЙТ И ДЕМОНСТРАТИВНА ТРЕНИРОВКА С ИНСТРУКТОР

12:00 часа

KTK „Ченгене скеле“, Детска площадка

АТЕЛИЕ „УСМИХНАТИ 8СМИЦИ“ – Арт работилница за деца

16:00 часа

Експозиционен център „Флора“, открита сцена

„ДИШАНЕТО В НОРМА – ОСНОВЕН ФАКТОР ЗА ДЕТСКОТО ЗДРАВЕ“ Открита лекция, практическо занятие, диагностика и възстановяване на здравето

чрез правилното дишане

Организатор: Българската педиатрична асоциация

17:30 часа
Открита сцена „Охлюва“, Приморски парк

„ДЕТСКИ ПРАЗНИК“ – Арт ателиета, състезателни игри, викторина и участието на Детска вокална група „Морски песъчинки“ с диригент Милена Добрева, Клуб по спортни танци „Бургас 1975“, деца от Детска градина „Вълшебство“ – Бургас

Водещ – Николай Дограмаджиев

18:00 часа

Културен дом НХК, Зрителна зала „Тончо Русев“

„ПРИЯТЕЛСТВОТО – СМИСЪЛ И СПАСЕНИЕ“ – тържествената церемония по награждаване на победителите в 3-ти Международен литературен младежки фестивал посветен на спасяването на българските евреи и почит към паметта на жертвите на Холокоста.

Организатор: Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф“

19:00 часа
Приморски парк, от Балюстрда до Летен театър

IV-ТИ ДЕТСКИ ФОЛКЛОРЕН СЪБОР – БУРГАС 2024

Дефиле на участниците

20:00 часа
Летен театър, Приморски парк

IV-ТИ ДЕТСКИ ФОЛКЛОРЕН СЪБОР – БУРГАС 2024

Концерт на участниците

Вход свободен

02 ЮНИ /НЕДЕЛЯ/

от 09:00 до 20:00 часа

Държавна опера – Бургас, ул. „Климент Охридски“ № 2

СУПЕР ТАЛАНТ 2024“ – Танцов фестивал с конкурсен характер

Предварително записване за участници www.danceolympiad.org

Организатори: Балкански алианс и Super talents 2024

С вход

10:00 до 18:00 часа

пред Спортна зала „Младост“, к-с Славейков

ФЕСТИВАЛ „ПОДМЛАДИ ГРАДА“ – Сценични изяви на детски

и пенсионерски клубове, спортни демонстрации, базар на ръчно изработени продукти

11:00 часа
пл. „Атанас Сиреков“

IV-ТИ ДЕТСКИ ФОЛКЛОРЕН СЪБОР – БУРГАС 2024

Заключителен концерт

18:00 часа

Галерия-музей „Георги Баев“, бул. „Демокрация“ № 6

С ПЕСНИТЕ НА ГРУПА „ПРЕГЪРНАТ ОБЛАК“
Вход с билети

#1 юни