Обратно към пълната версия на статията »

Изселиха Христо Шопов от София след боя с Патриша?

Изселиха Христо Шопов от София след боя с Патриша?

БНТ

A A+ A++ A

След жестокия скандал със съседката си Патриша Тийвс актьорът Христо Шопов е бил принуден да продаде къщата си в софийския квартал „Малинова долина“ и да заживее в друг имот със своята съпруга Мариана Станишева. Звездата е решил да се лиши от любимото си имение, за да парира огромния скандал.

В късните часове на 23 февруари Шопов бе задържан, след като съседката му Патриша Тийвс, която е гражданка на Люксембург, подала сигнал на 112, че актьорът я е ударил и заплашил с пистолет, насочвайки го към нея с думите: „Ще те застрелям в лицето!“. По-късно стана ясно, че въпреки че притежава оръжия, Шопов размахал връзка с ключове пред лицето на съседката си.

До грозната разправия се стигнало, след като преди това колата на Патриша била запушена от тази на съпругата на актьора – Мариана. Тийвс вдигнала чистачката на колата и си поръчала такси, с което отишла на вечеря. Когато се върнала малко след полунощ, намерила свята чистачка счупена. Тогава тя позвънила на вратата на Шопови, за да им иска обяснение. По думите ѝ Христо Шопов се появил на вратата с пистолет и го насочил към главата ѝ, след което я ударил. 36-годишната жена показа видео от инцидента, от което обаче не се вижда какво държи актьорът в ръката си. Според адвоката на Шопов – Ина Лулчева, актьорът е държал ключове, а не огнестрелно оръжие и е бил умишлено предизвикан от съседката си, която целяла провокация с цел да предизвика шумен медиен скандал заради популярността на своя комшия. Заради това и решила да запише видео от случката.

След огромната ескалация на скандала популярният актьор все още не може да преглътне ужаса, а негови познати споделят, че планира да продаде къщата си в „Малинова долина“, защото не може да свикне с мисълта, че в бъдеще ще трябва да живее в непосредствена близост до жената, която му издейства белезници на ръцете. Съпругата му вече е извършила огледи на къщи в други квартали в София, но засега не е открила нищо подходящо. Сред вариантите, които Шопов и половинката му обмислят, е да си построят нова къща в софийското село Лозен, тъй като са намерили хубав парцел, предложен им почти без пари от техен дългогодишен семеен приятел. Силно вероятно е докато къщата стане готова, семейство Шопови да се изнесат под наем в друг имот, за да не се засичат със съседката си, пише "Ретро".

Въпреки че Софийският районен съд освободи от ареста Шопов и посочи, че няма доказателства да е заплашил пострадалата с пистолет, популярният актьор все още е заплашен от присъда за закана за убийство и „засягане на телесната неприкосновеност“ на Тийвс. Очаква се да стане готова експертизата на заснетите кадри от телефона на Патриша. Техническите експертизи на видеата могат да отнемат между 6 и 8 месеца.#Христо Шопов