Обратно към пълната версия на статията »

Годините НЕ прощават: Лили оглушава, забравя текстовете на песните си

Годините НЕ прощават: Лили оглушава, забравя текстовете на песните си
A A+ A++ A

Лили Иванова напълни до „пръсване” Народния театър, където преди дни се състоя юбилейният й концерт по повод навършването на нейните 85 години. В залата присъстваха най-първите люде в държавата - като се почне от президента Румен Радев и неговата половинка Десислава, мине се през премиера Димитър Главчев и се стигне до тв водещи като Цветанка Ризова, Бойко Василев, Георги Любенов, Георги Тошев, с когото явно се е помирила след скандала миналото лято, Аня Пенчева, братя Аргирови и много други коя от коя по-светски личности.

Половината от присъстващите в залата били със специални покани от Лили, а другата половина трябвало да си закупят билети, чиято цена достигаше внушителните 600 лева. Както винаги изпълнителката на „Ветрове” се държала на ниво - нито залитала, нито я придържали млади момчета, каквито твърдения се появиха в някои сайтове в последните седмици. Гласовата блондинка сама излязла на сцената и след секундно мълчание дала старт на концерта си.

Цели два часа тя подскачала на високи токчета – близо 10 сантиметра, които са нейна запазена марка почти от началото на кариерата й през миналия век. На всички правело впечатление, че Лили е доста енергична за възрастта си, но в пеенето вече правела леки грешки, които не останали неуловени от присъстващите в злата.

Лили Иванова определено била далеч от съвършенството поради възрастови изменения в ушите и гърлото. Слухът на певицата почнал силно да отслабва – на практика тя почти не чувала и това станало причина да пее със слушалки. Текстовете на песните й стояли на стойка за ноти, а ноти, разбира се, нямало, защото като е добре известно, легендата никога не ги е познавала и не можела да пее по тях.

Недоброжелатели коментираха, че е крайно време да спре със сценичните си изяви, тъй като те са очевиден компромис, обиден за самата нея. Някои допускат, че българската Рита Павоне, за каквато Иванова се имаше през 70-те години на миналия век, вече недочува и забравя или бърка текстовете, които има да изпълнява.

От антуража на Лиленце Пиленце обаче са категорични, че тя изобщо не мислела да се сбогува с публиката. Звездата била убедена, че продължава да пее правилно и гласът й не е мръднал през годините, защото всекидневно се грижела той да бъде във форма. Не пушела, не пиела, за преяждане и дума не можело да става. Стараела се да се наспива хубаво и някъде в ранните часове на следобедите започвала леко да се разпява за тренинг. Едва след това гонела бизнес задачите си, каквито не й липсвали. Да, но все пак възрастта е доста напреднала...

Лили била изключително мнителна към хората около нея. Притеснявала се, че може да случи на предатели, а това не било никак желателно от нейна страна. Страхувала се и да не бъде урочасана, за това подавала редовно ръка за здрависване през ръкавици.

Концертът в Народния театър е част от националното турне на звездата, което ще мине през Велико Търново, Русе, Варна, Бургас, Силистра, Пловдив, Стара Загора, Плевен, Враца, Кюстендил, Сандански и ще свърши на 14 декември в зала „Арена София”.

#Лили Иванова