Обратно към пълната версия на статията »

Планът бил Борисов да се пенсионира като президент, а Пеевски да стане премиер, според Асен Василев

Планът бил  Борисов да се пенсионира като президент, а Пеевски да стане премиер, според Асен Василев

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Планът на лидерите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски е Борисов да се пенсионира като президент, а Пеевски да стане министър-председател на България. Това съобщи пред Нова телевизия съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Той каза, че е научил от този план от самия Пеевски през март. в личен разговор, вече е било ясно, че кабинетът "Денков" се разпада и предстоят избори. "Искаше да ни склони да работим с тях , аз му казах: Пробвайте се, българският народ ще ви изгони с камъни", разказа Василев.

По думите му в момента се готви масирана промяна на начина, по който България ще бъде управлявана, а ГЕРБ и ДПС "вече са си взели голяма част от телевизионния ефир и службите".

Според него няма морален проблем в катастрофата с кола на НСО, при която загина един човек. В автомобила се возеше съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. „НСО навърта милиони километри годишно. Това не е първият инцидент, за съжаление вероятно няма да е последният. Катастрофите не подбират партийни цветове, такива неща се случват”, коментира Василев.

Той обясни какво ще се случи на извънредното заседание на парламента във вторник, което инициираха от ПП-ДБ. „Ще вземем решение, което да задължи правителството да увеличи пенсиите с точно толкова, колкото пише в Бюджета – с 11%”, посочи бившият финансов министър.

„Колата” я карахме ние, а не ГЕРБ. Може да се е движела криво, но го правеше към Европа”, подчерта Асен Василев. По думите му съвместно управление с партията на Бойко Борисов е било ежедневна битка. „Не сме "изпрали" Борисов и Пеевски. Ние се изцапахме. От тях самите знам, че плановете им са Борисов да бъде пенсиониран като президент, а Пеевски да стане министър-председател”, каза съпредседателят на ПП-ДБ.