Обратно към пълната версия на статията »

Нойзи с глоба от 500 лева за неуважение към съда, не се яви на дело за оонемане на колата му

Нойзи с глоба от 500 лева за неуважение към съда, не се яви на дело за оонемане на колата му

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Ивайло Цветков-Нойзи отнесе 500 лева глоба за неуважение към съда. Това научи "България днес" от свои източници.

Нойзи не се яви на делото, на което трябваше да се реши дали ще му бъде отнета колата, с която бе заловен да шофира под въздействието на алкохол, в полза на държавата.

Освен Нойзи и адвокатът му отнесе 500 лева глоба, защото и той прецени, че не е нужно да даде основателна причина, с която да не се яви пред Темида.

Тези действия на Нойзи и защитника му накараха съдът да постанови журналистът да бъде доведен принудително на следващото заседание, което е предвидено за 6 юни

Припомняме, че в края на миналата година на кръговото на ул. "Околовръстен път" и "Черни връх" Нойзи бе спрян за рутинна проверка от уноформени. Ченгетата му правят тест, който показва концентрация на алкохол 2,12 промила. Колата още тогава му бе иззета.

По-късно същия ден Нойзи бе пуснат срещу парична гаранция от 15 000 лв.

Цветков даде и кръвна проба за изследване и в болница, която обаче го закова. Отчете още по-висока стойност - 2,52 промила. В крайна сметка Нойзи призна вината си пред Софийския градски съд и получи 10 месеца условна присъда с 3 години изпитателен срок. Темида му отне и шофьорската книжка за 14 месеца.

Цветков е поредният известен човек след Белослава, Андре Токев и много други, които бяха заловени и осъдени в последните години заради употреба на алкохол и наркотици зад волана.


#ивайло Цветков-нойзи