Обратно към пълната версия на статията »

65% от италианците говорят по телефона и в тоалетната

65% от италианците говорят по телефона и в тоалетната

canva

A A+ A++ A

65% от италианците носят мобилния си телефон и в тоалетната, показва проучване на института "Югав", поръчано от онлайн магазин, предаде австрийската осведомителна агенция АПА, цитирана от БТА.

В Австрия това правят 42 процента, а в съседна Швейцария резултатът е подобен - 45%.

От австрийците, които ходят с телефон до тоалетна, 17% казват, че го правят винаги, 29% - често и 44% са отговорили, че рядко влизат с телефон в тоалетната.

Проучването обхваща данни и за ползването на смартфон в Германия и Франция. Общо 2547 души са участвали в анкетата, 500 от които от Австрия, уточни "Галаксус".

Резултатите от изследването показват, че колкото по-млад е човек, толкова по-често използва телефона си в тоалетната. При хората под 30 години процентът е още по-висок - 71%, а при хората над 60-годишна възраст - само 24 на сто.

Около 52% от мъжете и 43% от жените в петте държави влизат в тоалетната с телефоните си. От тях 67% разглеждат социалните си мрежи, като например "Фейсбук", "Тикток" или "Инстаграм". Четирима от десет четат, слушат или гледат новини.

Почти същият процент (37%) си пишат със свои познати и приятели в "Уотсап" или други комуникационни приложения. Всеки трети (33%) чете или пише имейли в талетната, а 30% играят игри.

Изследването обръща внимание, че в драскотините по екрана или в портовете на телефона могат да попаднат различни микроби, затова е важно ръцете и устройствата да се почистват често.

#телефон