Обратно към пълната версия на статията »

Служебният външен министър: Оставам министър, докато има указ на президента

Служебният външен министър: Оставам министър, докато има указ на президента

БТА

A A+ A++ A

Оставам министър, докато има указ на президента. Това заяви служебния министър Стефан Димитров, след като стана ясно, че Даниел Митов от ГЕРБ е оттеглил номинацията си за служебен министър на външните работи, а президентът Румен Радев е отказал да подпише указ смяната.

"Тук не става въпрос за надежди, а за това дали ще можем да работим в екип, който позволява постигането на целите, които сме си поставили или не можем", отбеляза той.

Служебният министър заяви, че в момента, в който види, че това не се случва, дори и да няма указ на президента в тази посока, той ще е този, който ще намери начин да прекрати своя ангажимент като министър на външните работи.

Димитров подчерта, че не си поставил срок за това.

"Изборите знаете кога са. Има една процедура за формирането на правителство и парламент след това, в момента нагласата ми е да си изпълня ангажимента", подчерта служебният министър.

Той коментира слуховете срещу него, че е прокемърлски ориентиран. "Не виждам основания, които са на професионална основа. Аз съм професионален дипломат, аз не съм политик", каза Димитров.

По думите му комуникацията между него и служебния премиер Димитър Главчев не е била прекъсната.

"Това са недоразуменията в комуникацията, когато един екип сега започва да работи. Твърденията, които се разпространяват и придобиват застрашителен характер са лишени от вярност", уточни той и допълни, че правят опит за правилната комуникация.

#министър