Обратно към пълната версия на статията »

Воден ад в Дубай! Порои наводниха летището, магистрали, молове и домове (ВИДЕО)

Воден ад в Дубай! Порои наводниха летището, магистрали, молове и домове (ВИДЕО)

ФБ/Meteo Balkans

A A+ A++ A

Във вторник, 16 април, почти двойно повече от годишните валежи паднаха в най-големия град на Обединените арабски емирства за един ден. Наводнени са много улици, магистрали, първи етажи на сгради, съобщава Khaleej Times.

"Проливен дъжд валеше в цялата страна през целия ден, което се отрази негативно на услугите за доставка и обществения транспорт. Междуградските автобусни услуги бяха спрени в много емирства, парковете и открити пазари бяха затворени", се казва в изявлението.

Властите в страната призоваха гражданите да не напускат домовете си, освен ако не е абсолютно необходимо, а международното летище в града спря да приема полети - самолетите се пренасочват към Абу Даби.

Повечето държавни агенции, както и училища и университети, преминаха към дистанционна работа. Метрото работи с прекъсвания - поради нестабилни метеорологични условия движението от станция Abu Hail до станция Gold Souq беше прекъснато.

Освен това е наводнен Dubai Mall, един от най-големите търговски центрове в света. Тръбите са се спукали. Стотици хора са били блокирани в този търговски център заради спрялото метро.

Подобни природни бедствия са изключително необичайни за Дубай, тъй като това е един от най-сухите градове в света и тук вали не повече от две седмици в годината, пише БЛИЦ.


#Дубай #наводнение