Обратно към пълната версия на статията »

Вижте личния гадател на Лили, заради чиито прогнози отменя концерти (СНИМКА)

Вижте личния гадател на Лили, заради чиито прогнози отменя концерти (СНИМКА)

ФБ/Лили Иванова

A A+ A++ A

Падна тайната кой е най-важният човек в живота на Лили Иванова. Именно с него тя консултира абсолютно всеки свой ход, независимо дали става за лични или професионални дела. Той не е нито нейна интимна половинка, нито пък роднина, а личният ѝ астролог. Тодор Филков консултирал примата от вече близо 40 години и знаел всички нейни съкровени тайни.

Филков освен специалист по астрология е и автор на едни от най-обичаните песни на примата.

Основната му професия е композирането на музика. Именно покрай творческия процес преди четири десетилетия се запознал с певицата от Кубрат и успял да спечели нейното благоразположение. Той е автор и на редица хитове на други естрадни звезди, но мнозина го познават само като астролога на Лили. Правенето на хороскопи обаче му било по-скоро хоби, което се навивал да практикува само за наистина близки хора, а не с комерсиални цели. Очевидно прогнозите му са наистина безпогрешни, защото Лили Иванова съобразява абсолютно всички свои турнета, концерти в чужбина, медийни изяви, покупки на имущество, почивки, оздравителни процедури само и единствено с препоръките на Филков.


Преди дни тя го изненада в социалната мрежа фейсбук, като сподели тяхна ретро снимка от младините им. „Скъпи приятелю, Тодор Филков! От цялото си сърце ти благодаря за уважението, отношението и приятелството през годините и за невероятната музика! Много здраве, много щастие и много, много успехи“, написа Лили.

74-годишният Филков е автор на едни от най-значимите песни в репертоара на Вечната Амбър, а и в родната естрада въобще, като две се отличават особено – „Искам те“ и „Невероятно“. С тях звездата прави нов етап в кариерата си през 80-те години на миналия век, като приема изключително модерно за времето си звучене. Песните през годините имат и различни варианти, а Лили задължително ги изпълнява и на концерти до ден днешен. „Невероятно“ е по текст на Волен Николаев и публиката я възприема като обобщение за кариерата и значението на примата в нашата култура.

Тодор Филков преди всичко е известен като тонрежисьор в БНР, макар да е отличен композитор. Пише хитове за Йорданка Христова, Васил Найденов, Кристина Димитрова и Орлин Горанов, Камелия Тодорова, Нели Рангелова, Панайот Панайотов, Богдан Томов и др. Спомня си, че песента му „Искам те“ по текст на Маня Иванова в средата на 80-те години е била забранена, въпреки че я пяла Лили Иванова. Социалистическата цензура, колкото и да е странно сега, смята текста за прекалено сексуален заради рефрена: „Болка е, когато ме докосваш, лудост е, когато съм сама, силна съм, когато ме обичаш, търся те във всичко на света“. Но скоро след това песента е разрешена за излъчване по радиото, пише "РЕТРО".


Миналата година около астролога на Лили гръмна скандал, след като тя отказа да пее почти в последния момент на откриването на прословутия пилон на Рожен, но без да даде публично обяснение защо. По-късно хора от обкръжението ѝ споделиха, че е била посъветвана от Филков да откаже ангажимента, защото можело да ѝ се случи нещо неприятно. Бизнесменът Димитър Тодоранов потвърди в ефира на Би Ти Ви, че и той има подобен случай в работата си с Лили. Преди време съвместно организирали любовен концерт навръх Свети Валентин в сградата на Софийската опера и балет. Билетите, както и за всички останали концерти на Иванова, били разпродадени светкавично, но няколко дни преди събитието певицата се обадила по телефона на бизнесмена в 22 часа и отсякла, че концертът трябва да се пренасрочи за друга дата. Обяснението, което дала, било, че астрологът ѝ смятал, че 14 февруари не е добра дата за концерти.


#Лили Иванова