Обратно към пълната версия на статията »

Джаки Чан спира с екшъните

Джаки Чан спира с екшъните
Чан планира да разчита повече на специалните ефекти в бъдещите си изяви на големия екран и признава, че каскадите му стават все по-трудни за изпълнение с наближаването на 60-те. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Хонконгската суперзвезда Джаки Чан съобщи, че новият му филм „Китайски зодиак“ ще бъде последната му голяма екшън авантюра.

Майсторът на кунг фу ще намали екшън ролите си след премиерата на филма в Китай идния месец и се надява да посвети повече време на благотворителността, заяви актьорът пред „Ройтерс“, предаде БГНЕС.

Чан планира да разчита повече на специалните ефекти в бъдещите си изяви на големия екран и признава, че каскадите му стават все по-трудни за изпълнение с наближаването на 60-те.

„Вече не съм млад. Защо трябва да използвам собствения си живот, за да продължавам да правя тези неща? Ще продължа да ги правя, доколкото ми е възможно. Но вече не искам да рискувам живота си, за да седна в инвалидна количка, това е всичко“, заяви актьорът.

58-годишният Чан е убеден, че почитателите му ще харесат „Китайски зодиак“, в който той играе ролята на преследвач на съкровище.

„Аз съм режисьорът, сценаристът, продуцентът, аз съм екшън режисьорът, почти всичко. Това наистина е мое дете. Писах сценария седем години“, сподели Джеки.

#актьор #благотворителност #екшъни #филми