Обратно към пълната версия на статията »

Демерджиев: Ще направим всичко необходимо хората да гласуват безопасно

Демерджиев: Ще направим всичко необходимо хората да гласуват безопасно
Стоп кадър/БНТ
A A+ A++ A

В неделя ще направим всичко необходимо хората да гласуват без да има никаква опасност. Това коментира министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев във връзка със сигналите за бомби в училищата.

„Не отчитаме реална заплаха към момента. Постоянно ще следим процеса. Нека хората да гласуват спокойно. Няма да се стигне до хаос, до затваряне на секции”, добави министърът и отново посочи, че става въпрос за хибридни заплахи.

Демерджиев увери, че държавата прави необходимото. „За три дни приемаме нови правила, с които да отнемем и минималната отговорност, която имат директорите. Ако има реална опасност, първите които ще алармират за нея, са органите на МВР”, каза още той.

До момента за сигналите за бомби има трима задържани, сред тях са и непълнолетни.

Във връзка със задържания българин, уличен в участие в терористична група в Белгия, вътрешният министър коментира, че от МВР не е изисквана информация за него. „През 2016 г. е напуснал страната ни. България няма никаква връзка с неговата евентуална криминална дейност”, подчерта той, цитиран от NOVA.#Иван Демерджиев #избори #сигурност