Обратно към пълната версия на статията »
Как да приготвите перфектно печен карфиол за по-малко от половин час
Ето една бърза и лесна рецепта за печен карфиол:
Съставки:
- 1 глава карфиол
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. чесън на прах
- пармезан
Инструкции:
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- Измийте карфиола и го нарежете на малки цветчета.
- Поставете цветчетата в голяма купа и добавете зехтина, солта, черния пипер и пармезана
- Печете до златисто
- Насладете се!
Печеният карфиол може да бъде сервиран като предястие или гарнитура към основно ястие. Можете да го нарежете на по-малки парчета или да го сервирате цели глави, в зависимост от предпочитанията ви.