Обратно към пълната версия на статията »

Как да приготвите перфектно печен карфиол за по-малко от половин час

Как да приготвите перфектно печен карфиол за по-малко от половин час
A A+ A++ A

Ето една бърза и лесна рецепта за печен карфиол:

Съставки:

  • 1 глава карфиол
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. чесън на прах
  • пармезан

Инструкции:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса.
  2. Измийте карфиола и го нарежете на малки цветчета.
  3. Поставете цветчетата в голяма купа и добавете зехтина, солта, черния пипер и пармезана
  4. Печете до златисто
  5. Насладете се!

Печеният карфиол може да бъде сервиран като предястие или гарнитура към основно ястие. Можете да го нарежете на по-малки парчета или да го сервирате цели глави, в зависимост от предпочитанията ви.


#рецепта