Обратно към пълната версия на статията »

Сакскобургготски: Заповедта за арест на Путин е поредната ненужна стъпка

Сакскобургготски: Заповедта за арест на Путин е поредната ненужна стъпка
Уикипедия
A A+ A++ A

"Това откровено казано, намирам, че е поредната ненужна стъпка. Това е безпрецедентно. Мисля, че излишно се нагнетява още повече атмосферата”. Това каза бившия премиер Симеон Сакскобургготски по повод заповедта от съда в Хага за арест на Владимир Путин, цитиран от bTV.

“Там винаги трябва да се мисли за прецедент, какво е и понякога се взимат мерки, които може би звучат чудесно, но след това може да имат и други последици", смята той, цитиран от "24 часа".

"Там винаги трябва да се мисли за прецедент, какво е и понякога се взимат мерки, които може би звучат чудесно, но след това може да имат и други последици", смята той.

Международният наказателен съд в Хага издаде международна заповед за арест на руския президент Владимир Путин и на комисаря по правата на децата в президентския кабинет Мария Лвова-Белова.

В изявлението на съда се казва, че се предполага, че Путин е отговорен за военно престъпление, незаконна депортация на деца и за незаконното им прехвърляне от окупираните райони на Украйна в Руската федерация". Обвинен е също и за "неспособността му да упражнява контрол над цивилни и военни подчинени, които са извършили действията".

От своя страна от Русия заявиха, че решението на МНС няма никакво правно значение.


#Симеон Сакскобургготски