Обратно към пълната версия на статията »

Гешев отвърна на Демерджиев: Филмът може да стане сериал

Гешев отвърна на Демерджиев: Филмът може да стане сериал
Стоп кадър/Фейсбук/ПРБ
A A+ A++ A

Продължава задочната размяна на реплики между МВР и Прокуратурата. В ябълка на раздора се превърна пресконференцията в четвъртък, на която бяха показани писма и аудиозаписи от флашки. Според държавното обвинение в тях се обсъжда как срещу заплащане могат да бъдат сменени полицейски началници и дори да бъде свален главният прокурор.

В ексклузивно интервю за NOVA в петък министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев обяви, че ако има завладяна държава, МВР не е част от нея и заговори за филм. Часове по-късно главният прокурор Иван Гешев му отговори през интервю за агенция БГНЕС.

„Не съм участник в този филм или сериал. Не знам как да го нарека. Разбрах за операцията на ДАНС и прокуратурата на финала, когато се извършиха действия и беше поискано съдействието на полицията”, обяви вчера пред NOVA вътрешният министър.

„Не може да е филм и да се предлагат 400 хиляди евро за отстраняваното на висшестоящ полицай, а ти си министър на вътрешните работи. Аз не мога да възприема това като филм. Като мога да го уверя, ако използвам неговата стилистика - наистина може да стане сериал. Най-малкото, защото колегите представиха една малка част от записите, най-интересната, но съм сигурен, че има и доста по-интересни части”, отвърна Гешев.



#Иван Гешев #Иван Демерджиев