Обратно към пълната версия на статията »

Журналистът Димитър Стоянов: Прокуратурата прави внушения

Журналистът Димитър Стоянов: Прокуратурата прави внушения
Стопкадър/Евроком
A A+ A++ A

"Нашият екип направи разследвания, в които се изобличават главния прокурор, прокуратурата, българските служби. Иван Гешев води битка за оцеляване и прави внушения".

Това каза пред БНР журналистът от bird.bg Димитър Стоянов във връзка с обявеното от прокуратурата, че разследва няколко души, сред които се подозира, че има и журналист, за търговия с влияние.

И допълни, че е присъствал на един от разговорите, които се визират от прокуратурата, но не с лицето, за което се твърди:

"Посоката на разговорите е, че прокуратурата не може да бъде над всичко в държавата, че някой трябва да упражнява надзор за законността на дейността на прокуратурата... Прокуратурата влачи държавата към дъното. Липсата на справедливост кара хората да напускат страната".

В предаването "Хоризонт за вас" журналистът заяви, че който и да е правил записите, няма значение, тъй като в тях нямало данни за извършено престъпление.

"Знаем много неща. Не се занимаваме с дребнотемия, борим се срещу корупцията и считам, че се борим успешно... Много е хубаво, когато някой, който е с ясни данни за корупция, се опитва да вмени на други, че са корумпирани, без те да са такива".

#Димитър Стоянов #Иван Гешев