Обратно към пълната версия на статията »

Родители беснеят заради хомосексуални послания в учебника за 6 клас по "Човекът и природата" ФОТОФАКТИ

Родители беснеят заради хомосексуални послания в учебника за 6 клас по "Човекът и природата" ФОТОФАКТИ
A A+ A++ A

"Понякога са необходими повече време и опит, извън рамките на пубертета, за да може младият човек да определи сексуалната си ориентация." Това е написано в учебника за 6 клас по "Човекът и природата", предназначен за българските училища, съобщава сайта Гласове.

От урока за половото съзряване при хората, който ни изнасят от "Просвета", узнаваме още, че сексуалното влечение "обикновено е насочено към представители на противоположния пол."

Според авторите на учебника човешката сексуалност е въпрос на откритие и предпочитание: "Някои обаче откриват, че имат предпочитания към хора от собствения си пол или пък към индивиди от двата пола."

По-надолу в урока хомосексуалните предпочитания се поставят в пряка пропорционална зависимост със степента на цивилизованост на обществата.

"Моя близка приятелка ми го изпрати. Детето ѝ няма навършени 12 години, защото тръгна по-рано на училище, но му преподават това в 6-и клас. В "елитно" столично училище. Този учебник е от няколко години и периодично се вдига малък скандал, който после се забравя, а тази пропаганда си пълзи систематично и необратимо. Това е пълен потрес и си е за закриване", обясни журналистът Явор Дачков.

"Защо се учи полово съзряване в 6 клас! На 11, 12 години четеш Тримата мускетари и Граф Монте Кристо, а не "сексуална ориентация", "полови предпочитания" и "сексуално влечение"!", възмущава се дама в мрежата.

"Глобалната деградация е в ход. Масовото изпростяване на цели нации, дава резултат. В това число сме и ние. Този, който надигне глава, бива потъпкван и обвиняван в най различни измислени терминологии. Бива наричан глупак!", възмути се друг родител във Фейсбук.

#образование #хомосексуални #хомосексуалност