Обратно към пълната версия на статията »

"Nеpo babies"? Кои известни личности са такива

"Nеpo babies"? Кои известни личности са такива
A A+ A++ A

"Nepo babies" е термин, който се използва, за да бъдат описани деца на известни личности, които имат предимство в живота, заради връзките на техните родители. Тези връзки могат да бъдат в областта на киното, музиката, модата или други видове изкуства. Такива деца имат по-голям шанс да успеят в индустрията, благодарение на ползваните от техните родители контакти и връзки.

Концепцията на "nepotism" - предпочитане на роднини или близки хора в дадена професионална среда - не е неизвестна в индустрията на забавленията. Някои известни личности наистина са успели благодарение на техните родители или близки хора.

Едно от най-известните имена, които се свързват с "Nepo babies", е Джордж Клуни. Той е внук на известния американски телевизионен водещ и комедиант Ник Клуни и брат на известния американски актьор и режисьор Джеймс Клуни. Джордж Клуни е успял да се утвърди в индустрията и да спечели множество награди за своята актьорска работа, включително две награди "Оскар".

Друг пример за "nepo baby" е Лили-Роуз Деп, дъщерята на известния френски актьор и режисьор Джони Деп. Тя е наследила таланта на баща си и се е утвърдила като актриса, участвайки в множество филми, включително "Меланхолия" и "Дюнкерк".

Други известни "nepo babies" са Ема Робъртс, дъщерята на актьора Ерик Робъртс и племенницата на Джулия Робъртс, Лили Колинс, дъщерята на популярния музикант Фил Колинс, и Дакота Джонсън. Известни личности, които са смятани за "nеpo babies" също са Хейли Бийбър, кланът Дженър и Кардашиян.

Източник: Jenite.bg

#деца