Обратно към пълната версия на статията »

Кметът на Пловдив: Няма да подам оставка, вкарали са Борисов в заблуда

Кметът на Пловдив: Няма да подам оставка, вкарали са Борисов в заблуда
A A+ A++ A

"Подавам оставка като член на ГЕРБ, махам се от структурата на организацията на Иван Тотев в Пловдив", това заяви на извънреден брифинг кмета Здравко Димитров-Зико. Той обаче бе категоричен, че остава на кметския стол.

Той посочи, че няма намерение да отправи "лоши думи" към Бойко Борисов.

"Лоша дума няма да кажа за Борисов, постигнали сме много неща заедно. Това е за добро, да напусна партията и да спадне напрежението", допълни Димитров.

Зико обаче ще изкара мандата си и няма намерение да депозира исканата оставка от лидера на ГЕРБ.

"Избран съм от всички пловдивчани, ще бъде предателство, ако си подам оставката като кмет. Имам много проекти, които да направя", посочи Димитров и уточни, че след изказванията на Борисов са му се обадили много хора - "повече, отколкото когато бях избран като кмет".

Според Димитров Бойко Борисов е бил вкаран в заблуда и затова е поискал оставката му. Градоначалникът заяви, че не е абдикирал от позицията си на кмет, както твърдеше лидерът на ГЕРБ при посещението си в Пловдив. Димитров потвърди причината да не участва с брифинга на партията – не е бил поканен.

„Аз не съм се карал в Борисов. Той ми е началник. Беше ми началник. Уважението остава“, заяви той и по-късно поясни, че преди време е имал „непринуден мъжки“ с Борисов, където признал, че се чувства уморен от управлението на Пловдив. Тогава лидерът казал, че му влиза в положение и ще подготви нов кадър, който да го замести.

„Защо през това време излезе и каза, че ми иска оставката – не знам. Дойде ми като гръм от ясно небе, от вас научих“, каза още Димитров.

Запитан защо напуска формацията за втори пък, той отсече: „Аз не съм напускал партията друг път – преди Цветанов се опита да ме изгони. Но още тогава му казах - ГЕРБ ми е в сърцето. И да ме изгониш от ГЕРБ, от сърцето ми няма да излезе“.

Градоначалникът коментира, че иска пълна прозрачност за построяването на стадионите на „Ботев“ и „Локомотив“. „Ние с наши пари създаваме проблеми. Искам пълна прозрачност и нека се отиде на стадионите. Ако има нарушения, ще се понесат последствията. Гарантирам“, заяви Зико. Той допълни, че ще осъществи предвидената с феновете на двата тима среща.

„Нека Тотев да се вижда с тях, а не да ги настройва срещу мен. А да се търси консенсус. Тези стадиони трябва да се случат“.

Според него бившият кмет на Пловдив Иван Тотев му подлива вода, като организира офанзива срещу него с претекст мащабни проекти като тези за футболните стадиони и пробива на Водната палата.

#Здравко Димитров