Обратно към пълната версия на статията »

ВИДЕО Наглият кмет Зико пробва да даде на изпроводяк вървежна кръчма в Пловдив за 240 лв. наем на месец

ВИДЕО Наглият кмет Зико пробва да даде на изпроводяк вървежна кръчма в Пловдив за 240 лв. наем на месец
A A+ A++ A

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Здравко Димитров-Зико отдавна се компрометира като кмет на Пловдив. Той се провали в знакови за града под тепетата проекти, показа незнание и незаинтересованост около други важни теми, успя да ядоса феновете на футбола от Ботев и Локо. Градоначалникът се замеси в няколко чутовни скандала, след като опита на свръх занижени цени да прокара "златни кокошки" във втория по големина град.

Доверието към Димитров наскоро бе снето дори от Бойко Борисов, който на всеослушание му поиска оставката, макар да е след дъжд качулка. Лидерът на ГЕРБ стори това в отчаян опит да спаси задаващите се парламентарни и местни избори за своята партия. Едва ли ще му се получи, защото всеки, който може да събере 2+2 е наясно, че именно Борисов спусна Зико за кмет, а после го ползваше като маша, за да прокарва интересите на приближени до политическата формация бизнесмени.

Формалният повод за поисканата оставка е точно такъв - за несправянето около строежа на стадион "Христо Ботев", което логично вбеси привържениците на "канарчетата". Те излязоха на масов протест и поискаха Колежа да се дострои качествено, парите да се разходват прозрачно, да се дават подробни отчети, а изпълнителят - фирма ПИМК, да отстрани за своя сметка некачествените изпълнения. Именно ПИМК е известна като компания, приближена до ГЕРБ и няма кой баламурник да повярва, че обществената поръчка за дострояването на стадиона на Ботев случайно е отишла при тях. Транспортно-строителният бос Илиян Филипов се превърна във враг на бултрасите, нищо че се биеше в гърдите за върл ботевист от дете. Той панически опитва да замаже огромните далавери като дава интервюта пред финансово стимулирани гаражни сайтчета и заплашва фенове по телефона.

Бойко Борисов бързо се усети, че тези прийоми вредят на ГЕРБ и пробва да се направи на спасител. На ботевистите и на локомотивците обаче паметта им не е къса...

За безумията сътворени от Здравко Димитров и сие в общината могат да се пишат фермани. Последната нагла изцепка на кмета даже не е за вярване. Ясно усетил, че дните му на поста са преброени, той раздава на поразия апетични имоти. Такъв е конкретният случай, с който ще ви запознаем. Иде реч за това, че на предстоящата общинска сесия (на 9 февруари) Зико е отправил предложение към старейшините да гласуват отдаването под наем за смешно ниската сума от 240 лева на супер имот на Гребната база. Става дума за вървежен ресторант, който е завоалиран като нещо друго...

За меко казано скандалната случка алармира общественикът Любомир Чакъров. Той е популярен под тепетата с нестихващата си енергия да вади на показ кирливите ризи на местната власт. Гледайте и слушайте внимателно клипа долу и си правете сметка какви хора сме избрали да ни управляват и дали грешката не е в нас, в хората, които си затваряме очите и оставяме между капките да минават такива безсрамни неща...Защото такива са повечето кметове в България и "шефовете" им в изпълнителната власт.

#Здравко Димитров #Зико #Гребна база #ресторант #Любомир Чакъров