Обратно към пълната версия на статията »

ВИДЕО Феновете на Ботев блокираха Пловдив, заканиха се люто на кмета и шефа на ПИМК заради Колежа

ВИДЕО Феновете на Ботев блокираха Пловдив, заканиха се люто на кмета и шефа на ПИМК заради Колежа
A A+ A++ A

Привържениците на Ботев (Пд) организираха снощи протест заради неразбориите със строителството на стадион "Христо Ботев".

Той бе организиран от Сдружение "ПФК Ботев", Клубът на привържениците на "канарчетата", обединени фракции "Бултрас", Фондация Жълто и Черно и Сдружение Бултрас файт клуб.

На събитието, което стартира от площад "Съединениепод тептата", се събраха множество запалянковци на "канарчетата", а бройката им надхвърли 2000 души. Те опънаха транспаранти "Колежа или смърт", както и такива срещу кмета на града Здравко Димитров-Зико и изпълнителя на строежа - шефът на ПИМК - Илиян Филипов, който неколкократно нагло излъга и не спази срокове, които обеща на всеослушание.

На протеста имаше силно полицейско присъствие. Привържениците блокираха оживени улици и булеварди в Пловдив. Те са недоволни от занижения контрол на общината, бездействието, отказът на администрацията на градоначалника да предостави важни документи около строежа, които по закон могат да бъдат изисквани.

Привържениците на най-стария клуб у нас са категорични в свои 3 искания:

1. Поправка на некачествено изпълнените строително-монтажни работи за сметка на изпълнителя.

2. Изпълнение на целия покрив върху четирите сектора с целево отпуснатите 12 млн. лева кредит.

3. Въвеждане в експлоатация на целия стадион с четирите сектора на първи етап от строителството!

Председателят на Сдружение ПФК Ботев Борис Гиздаков говори минути преди началото на протеста за „Колежа“, тръгващ ot паметника на Съединението.

„Протестът днес не е за пари. Искаме с отпуснатите 12 милиона лева да се завърши козирката с покрив и да се пуснат четирите сектора и строителят за негова сметка да поправи некачествено извършените дейности, които установихме при инспекцията. Изобщо не искаме да говорим за пари. Не искаме да политизираме протеста. Той няма нищо общо с никакви избори. Искаме Колежа да бъде завършен с отпуснатите пари до ниво мачове в А група с 4 сектора и покрита козирка.“

Ето част от изказването на двама от привържениците, които взеха думата и говориха пред съмишлениците си:

Девет години се наслушахме на празни обещания и лъжи! Строителните дейности не вървяха както очаквахме. Имаше огромни разминавания между изказванията на възложител, в лицето на общината и кмета, и изпълнителя. Дотук няма нито един спазен срок от общината и от изпълнителя. Всички се запознахме с качеството на строителството. Всичко това ни доведе отново да сме тук, пред Общината.

През декември миналата година кметът Здравко Димитров пое ангажимент за целево възлагане на тези 12 млн. лева единствено за козирка. Оказа се, че това не може да стане без одобрението на Общинския съвет. Затова ще бъдем там, на сесията. За да видим кой е против „Колежа“, за да защитим честта си. Така, че ботевисти – стягайте се за масово посещение на Общинския съвет. Ще ви информираме допълнително кога ще е датата.

Трябва да сме мобилизирани, сплотени и да не допускаме тази шайка престъпници да прави каквото си иска. Не можем да позволим някакви глупаци и сметкаджии да си оправят дереджето на наш гръб.

#Ботев Пд #Ботев Пловдив #Илиян Филипов #Здравко Димитров