Обратно към пълната версия на статията »

Не яжте тези храни преди лягане!

Не яжте тези храни преди лягане!
A A+ A++ A

Всеки обича да похапва вкусна храна през вечерта. Трябва обаче да се внимава, защото някои продукти ще ви докарат сериозни проблеми.

Това е списък на това, което не трябва да ядете през нощта.

Сиренето съдържа мазнини, които са доста трудни за смилане.

Месото съдържа много наситени мазнини, а продукти като гъши дроб и колбаси често съдържат толкова много химически добавки, че е по-добре да ги изключите от диетата си завинаги. Тежката вечеря с месо ще бъде трудно смилаема, така че тялото ще загуби почивка в ценните нощни часове.

Подправките придават невероятен аромат и вкус на ястието; пикантният обяд перфектно ще съживи и ще даде енергия. Но по време на късна вечеря пикантните ястия могат да причинят киселини и тежест в стомаха.

Карфиол

Карфиолът е здравословен избор за лека храна, с минимални калории и максимум фибри и микроелементи. Кръстоцветните зеленчуци (зелето) обаче затрудняват храносмилането, така че това не е най-добрият избор преди сън.

Чаша сладолед в леглото и любимата ви мелодрама са печеливша рецепта за лошо настроение. Това може да ви помогне да преминете през труден ден, но тялото ви няма да ви благодари. Сладоледът съдържа голямо количество наситени мазнини, захар и добавки. Всички тези компоненти влияят на храносмилането и нервната система.

Черният шоколад е богат на антиоксиданти и вещества, които влияят положително върху функционирането на мозъка, осигурявайки енергия и сила. Но вечер такъв десерт може ненужно да стимулира нервната система и да прекъсне съня, така че е по-добре да оставите шоколада за сутринта, пише Zdrave.to

#храна