Обратно към пълната версия на статията »

Сеирджии тръпнат в очакване на шоу в Сървайвър: Събират двама бивши на Русата Златка

Сеирджии тръпнат в очакване на шоу в Сървайвър: Събират двама бивши на Русата Златка
A A+ A++ A

Феновете на „ВИП Брадър”, които продължават да оплакват любимото си предаване повече от 4 години след последното му издание в България, вече могат да се успокоят. То се завръща в родния ефир, само че отсега нататък няма да се излъчва по Нова телевизия, а по Би Ти Ви, и ще се казва „Сървайвър”. Това става ясно от списъка на половината участници в предстоящия седми сезон на риалитито за оцеляване. В него влизат двама бивши на Русата Златка, няколко безизвестни моделки, търсач на слава от „Игри на волята”, забравена фолкаджийка и готвачката Божана Кацарова, която обиколи всичко, което можеше да се обиколи в родните телевизии. За цвят има и двама актьори – Филип Буков и Снежана Макавеева.

„Сървайвър” тази година ще бъде толкова жълт, че се очаква да изгуби и последните оцелели фенове на оригиналния формат у нас. За сметка на това обаче най-вероятно ще привлече пред екраните всички сеирджии и клюкари, на които им липсва „ВИП Брадър”. В съчетание с другото риалити на Би Ти Ви за пролетта – „Ергенът”, се очертава меко казано скандален нов тв сезон. На първо място в списъка с очакваните сеири е поставянето на двама бивши годеници на русата Златка Райкова в един и същи отбор на оцеляващи на Карибите. Това са ММА-боецът Георги Валентинов, който преди време й предложи брак в шоуто на Нова „Като две капки вода”, и Благой Георгиев – Благо Джизъса, който я отмъкна от Жоро няколко седмици след годежа. Той на свой ред се сгоди за плеймейтката, която му роди син, а в момента очаква бебе от нов, пореден годеник. Феновете на светския шум знаят, че Джизъса в момента е женен за младата Поли, за Жоро Валентинов се знае, че след Златка имаше афера със силиконова брюнетка от Пловдив, а какъв е актуалният му статус по отношение на връзките, не е ясно. Една от най-големите въпросителни около „Сървайвър” в момента е какви ще бъдат отношенията между двамата бивши баджанаци – футболистът и боецът.

Другата, от която се очакват страховити скандали и сеири, е готвачката Божана Кацарова, която преди време спечели „Мастършеф”. Зрители от сега се шегуват, че сигурно ще готви ориз с гарнитура от ориз, за да храни племето си. След „Мастършеф” Божана влезе във „ВИП Брадър”, след това се опита да прави авторско кулинарно предаване по „Фокс”, но не й се получи. Оттогава тя обикаля всякакви програми по телевизията, но не може да си намери мястото. Опитва се да върти и собствен бизнес, а как стоят нещата с него, само тя си знае. Но явно се надява да си вдигне рейтинга покрай поредното риалити, в което ще участва, пише "Уикенд".

Сеири се очакват и от Снежана Макавеева. Талантливата и красива актриса е известна в средите си като доста избухлива. Как гладът и лошите условия на живот ще подействат на нервите й, не е ясно, но се очакват доста неприятни изпълнения, от които след това може и да я е срам. Звездата, която преди време изгря в сериала „Под прикритие”, е фенка на силните изживявания и най-вероятно влиза в риалитито не толкова заради хонорара, който ще вземе, колкото заради емоцията. Но със сигурност е поканена, за да направи „шоу”, което в стила на новия „Сървайвър” би следвало да означава скандал. Известно е, че младата Снежана е била официална половинка на звезди като Мариан Вълев-Куката, Деян Донков, а се говори, че е пробвала и връзки с жени – спрягаха я за интимна с Люси Дяковска. Нищо чудно да завърти афера и в риалитито.

Колегата на Макавеева – Филип Буков, се смята за най-уравновесеният в групата. Той е известен със слабостта си към екстремните спортове и изживявания, свикнал е да яде малко, тъй като е почти веган, и да изразходва много енергия чрез движение. Вероятно благодарение на това има достатъчно здрави нерви, за да издържи на напрежението в риалити като „Сървайвър”, дори когато то залага на клюки и интриги, както се очертава да стане тази година. Буков се смята за фаворита за победата в отбора на известните. Преди време го спрягаха за новия Ерген във втория сезон на „Ергенът”, но феновете му са на мнение, че риалитито за оцеляване му пасва много повече от търсенето на годеница сред търсачки на слава.

Останалите участници, които са обявени до момента, влизат в отбора на известните, но на практика са напълно неизвестни на широката аудитория. На първо място е фолк певицата Татяна, която преди двайсетина година имаше една-два популярни песни, а след това потъна в забвение и вече едва ли някой си я спомня. Друг оцеляващ е моделът Иван Булкин, който е участвал и в „Игри на волята” по Нова тв. В риалитито влизат и моделката Марго Купър, еротичната моделка Стефани Разсолков и влогърът и актьор Стефан Попов-Чефо. Хората пред телевизорите едва ли знаят кои са те, но може да се окажат интересни, когато ги пуснат в джунглата без храна и покрив над главите.

Освен „Известни” в „Сървайвър” ще има и отбор „Войни”. В него влизат хора, които според телевизията имат „изключителни качества и постижения в различни сфери на живота”. Сред тях имало брокер, гемолог, екскурзовод, студент, юрист и др.

Още преди Нова година от Би Ти Ви съобщиха, че предстоящият „Сървайвър” ще се излъчва почти в реално време. Броени дни, а в някои моменти – дори часове, ще делят реалното време, в което се случват събитията във формата, и времето, в което те ще се излъчват по телевизията. Досега шоуто винаги се е снимало предварително, а след това екипът е разполагал с няколко месеца, за да подготви епизодите за излъчване. Затова победителите почти винаги бяха предварително известни – нещо, което сега вече ще е невъзможно. От Би Ти Ви са сменили доскорошния продуцент Евтим Милошев, който направи 5 сезона на риалитито, излъчвани от 2007-а до 2022 г. Шоуто вече ще се продуцира от турската компания „Аджун Медя”. Проверка на „Уикенд” показа, че тя разполага с огромна база в Доминиканската република, която редовно се ползва за снимки на всякакви риалитита, включително „Сървайвър”. Тази база се ползва от различни държави. Компанията се рекламира с това, че произвежда епизодите на своите продукции за броени дни – точно това, което тази година Би Ти Ви търси. От телевизията вече обявиха, че зрителите вече ще имат участие в развитието на действието. Как ще стане това, засега не е ясно.

Вече е обявено, че мястото на снимките е Карибите, а мотото на новия сезон е „В непознати води”. Стартът най-вероятно ще е след около месец.

#"Сървайвър"