Обратно към пълната версия на статията »

Германското разузнаване обезпокоено от ужасните загуби на ВСУ край Бахмут

Германското разузнаване обезпокоено от  ужасните загуби на ВСУ край Бахмут
Стоп кадър/НОВА
A A+ A++ A

Службата за външно разузнаване на Германия е разтревожена от загубите, които украинската армия търпи в боевете срещу руските сили за контрола над град Бахмут в източната част на Украйна, съобщи списание "Шпигел", цитирано от Ройтерс.

Украинската армия губи трицифрен брой войници всеки ден, заяви разузнавателната служба Бе Ен Де (BND) пред група депутати от Бундестага, които се фокусират върху сигурността на тайна среща тази седмица, посочва "Шпигел", позовавайки са на получена информация.

Бе Ен Де предупреди, че завземането на Бахмут от руските сили ще има значителни последици, тъй като ще позволи на Русия да продължи да напредва. Според службата руската армия използва собствените си войници като пушечно месо в Бахмут, допълва "Шпигел".

Германското издание се спира също на положението в Москва след съобщения за разполагане на системи за противовъздушна отбрана в руската столица. Кремъл не коментира въпроса. "По този въпрос бих ви препратил към министерството на отбраната", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков на въпрос на журналисти, съобщи агенция Интерфакс, на която се позовава "Шпигел". Министерството отговаря за всички въпроси, свързани със сигурността, каза той.

Късно снощи в различни интернет портали се появиха снимки на противовъздушни системи "Панцир-С". Официално автентичността на снимките не е потвърдена, предаде БТА.


#войната в Украйна #германско разузнаване #загуби #Бахмут #ВСУ