Обратно към пълната версия на статията »

Политически психолог: Няма да има кабинет, ще ходим от избори на избори

Политически психолог: Няма да има кабинет, ще ходим от избори на избори
A A+ A++ A

„По всяка вероятност ще има избори през март, те също няма да доведат най-вероятно до сформирането на кабинет, страната я очакват избори и през есента“. Това заяви за БГНЕС политическият психолог Людмил Георгиев.

Той уточни, че консенсус между партиите все още липсва и от лидерската среща, предложена от БСП, няма да има резултат. „Каквото и да си кажат политическите лидери занапред, няма да има резултат. На заден фон прозира и дълбоката политическа партийна криза не само в България, но и в целия демократичен свят. При всички положения решение на тази криза ще дойде, когато приключи войната в Украйна“, обясни още той, като подчерта, че тогава ще се очертаят конюнктурите на една съвършено различна действителност. „Тогава ще има пренареждане на световния ред“, добави той.

За третия мандат политическият психолог уточни, че не е имало значение на коя политическа сила Радев ще даде възможност за съставяне на кабинет. „Нямаше никакво значение, защото има тотална политическа криза на партийните системи, дори не съм сигурен, че изборите през март ще доведат до успех. Предполагам, че есента ще се отиде на нови избори“.

Целият свят се преструктурира. Еднополюсният свят си отива, идва новият многополюсен свят, така че през тази трансформация ни очакват още много промени. Дотогава ще ходим от избори на избори“, обясни още той.

#Парламент