Обратно към пълната версия на статията »

"Таймс": Ружа Игнатова - най-търсената от ФБР криптокралица, поиска къща в Лондон

"Таймс": Ружа Игнатова - най-търсената от ФБР криптокралица, поиска къща в Лондон
A A+ A++ A

Ружа Игнатова - най-търсената от ФБР криптокралица, претендира за апартамент в Лондон, съобщава вестник "Таймс", предаде БТА.

Тя е един от най-търсените бегълци в света, като се твърди, че е измамила инвеститори с 3,2 млрд. лири стерлинги в криптовалута, припомня британският всекидневник. Въпреки това, Ружа Игнатова, известна още като "изчезналата криптокралица", изглежда се е показала за кратко тази седмица, за да предяви официален иск за градска къща в Лондон на стойност 13,5 млн. лири, пише "Таймс".

Игнатова, която е в списъка на 10-те най-издирвани от ФБР лица, е в неизвестност от 2017 г., когато служители на Съединените щати издадоха заповед за нейния арест. Тя основава "УанКойн" (OneCoin) - базирана в България компания, която търгува на пазара с криптовалута.

"УанКойн" предлага на купувачите комисиона, ако продадат валута на други хора - Понци схема, маскирана като криптовалута, пояснява вестникът.

Въпреки че предлага награда от 100 000 долара за информация, която доведе до ареста на Игнатова, ФБР така и не успява да я открие. В същото време адвокатите на Игнатова са предявили официален иск за мезонет с четири спални за 13,5 млн. лири в Лондон, като я посочват като действителен собственик на имота в "Companies House".



#Ружа Игнатова