Обратно към пълната версия на статията »

Страховито предсказание на Распутин: Третата световна война ще бъде ядрена, слънцето ще ни изпепели!

Страховито предсказание на Распутин: Третата световна война ще бъде ядрена, слънцето ще ни изпепели!
my.mail.ru/community
A A+ A++ A

Григорий Ефимович Распутин е роден на 22 януари (10 януари по стар стил) 1869 г. в сибирското село Покровско, Тоболска губерния.Той е сред най-скандалните личности в историята на руската монархия, едновременно боготворен и яростно ненавиждан. Убит е на 30 декември (17 декември по стар стил) 1916 г.

От мнозина Распутин е наричан „лудият монах“. Някои вярвали, че той е физически и духовен лечител. Чрез ловки интриги и спечелване на благоразположението на кръгове в императорския руски двор той придобива огромно политическо и религиозно влияние, успявайки да се намеси във вътрешните дела на Руската православна църква.

Близкият приятел на семейството на последния руски император Николай Втори е бил обикновен селянин, който е успял да се сближи с монарсите благодарение на своя талант на пророк и целител. Личността на Григорий Распутин винаги е била забулена в тайни и мистерии, още повече че той сам е подгрявал интереса към себе си, отговаряйки завоалирано на всички въпроси. Дори неговата гибел е обвита в мистерия и объркани показания на свидетели. Затова не е учудващо, че едни смятат Распутин за светец, достоен за канонизиране, а други – за самия дявол.

Безспорно обаче е умеел да предсказва бъдещето: той е предвидил не само своята гибел, но и войни, епидемии и катастрофи, станали след смъртта му. Преди да бъде убит, мистикът е говорел за „три змии, които бавно ще водят човечеството към унищожение“. Предполага се, че е визирал Първата и Втората световна война. А третата щяла да унищожи всичко със себе си, защото щяла да бъде ядрена. Твърдял, че тези „три змии“ ще предизвикат най-кървавите времена в човешката история, а последната ще е фатална.

Приживе той е писал и говорил и за клонирането в бъдещето, а клонингите описвал като създания без душа. Днес в научните среди все по-често се говори за появата на клонинги на хора, както и правенето на деца по поръчка, така че да се избягнат някои наследствени болести. По думите на пророка човечеството ще стигне до период на безконтролни генетични експерименти, а това ще доведе до поява на чудовища, които ще напълнят Земята. Распутин е казвал и че част от тези мутанти ще са толкова огромни, че ще нападат хора. Въпреки че е познат с различни шамански практики, истината е, че Распутин е бил православен християнин, но като такъв не е виждал бъдеще за вярата.

Той е твърдял, че година след година моралните ценности ще пропадат, докато преобладава равнодушието и себелюбието. Макар че не е назовавал конкретна дата, Распутин е виждал края на света като естествен край на живота в нашата Слънчева система. Той е казвал, че Слънцето ще изпепели Земята, а Апокалипсисът ще бъде предшестван от тридневен мрак. По-голямата част от планетата ни ще се превърне в пустиня, докато накрая не изчезне, пише "Ретро".

#Григорий Распутин