Обратно към пълната версия на статията »

Погребват Пеле, майка му още не знае, че е починал

Погребват Пеле, майка му още не знае, че е починал
A A+ A++ A

Майката на футболната легенда Пеле все още не знае какво се е случило, но е била информирана за хоспитализацията на сина си. Тя навърши 100 години през ноември и е с крехко здраве. 78-годишната сестра на Пеле - Мария Лусия до Насименто, обясни пред ESPN, че това е породено от здравословното състояние на майка ѝ - доня Селесте.

"Говорихме за болницата, но тя не знае, че е починал. Тя е добре, но е в свой малък свят. Мама не предполага, че сме го загубили, още се моли за него. Понякога отваря очи, но като цяло не е добре“, каза Мария Лусия.

Доня Селесте е един от хората, които насърчават Пеле да играе футбол. Тя се омъжва за Жоао Рамос до Насименто, Дондиньо и ражда краля на 18-годишна възраст. Днес тя живее в град Сантос.

Междувременно, телевизиите в Бразилия показаха безкрайната опашка за поклонение пред тленните останки на Пеле. В продължение на няколко пресечки в град Сантос, хората се редят, за да минат пред ковчега на футболната легенда.

Пеле е роден на друго място, но се мести в Сантос, когато е на 16 години и почти целия си живот прекарва в този град.

По-късно днес траурна процесия с ковчега ще премине по улиците на пристанищния град. Пеле ще бъде погребан на частна церемония в необичайно многоетажно гробище. Няколко държавни глави са заявили присъствие на погребението.


#Пеле