Обратно към пълната версия на статията »

Арестуваха Андрю Тейт за трафик на хора

Арестуваха Андрю Тейт за трафик на хора
A A+ A++ A

Андрю Тейт, британско-американски гражданин и бивш професионален кикбоксьор, предизвикващ разногласия в социалните медии, беше задържан заедно с брат си Тристан в окръг Илфов северно от Букурещ късно снощи по обвинения в трафик на хора и изнасилване, предаде Асошиейтед прес, като се позова на румънски медии.

По-рано инфлуенсърът беше блокиран от различни социални медийни платформи заради език на омразата по отношение на жените.

Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (ДРПОПТ) в Румъния заяви в късно изявление, че четирима заподозрени, включително двама британски граждани и двама румънци, са арестувани по обвинения в участие в организирана престъпна група, трафик на хора и изнасилване.

По информация на дирекцията, цитирана от АП, британските граждани са вербували жени, които са били подложени на "актове на физическо насилие и психическа принуда“, били са сексуално експлоатирани от членове на групата и принудени да участват в порнография, предназначена да придобие "важни финансови облаги“, отбелязва агенцията.

В изявлението не се споменават имената на братята Тейт. Снимки, публикувани от румънски медии, показват как Тейт бива отведен с белезници от маскирани служители на реда.

Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма съобщи, че е идентифицирала шестима души, които са били сексуално експлоатирани от организираната престъпна група, и че пет къщи вчера са били обект на нападение. Заподозрените са задържани за 24 часа.

ДРПОПТ съобщи днес, че прокурорите са поискали от Букурещкия съд да удължи ареста на Андрю Тейт с 30 дни, предаде Ройтерс.

По-рано тази седмица Тейт публикува в Туитър видео на планински район в Румъния, където се съобщава, че е живял през последните пет години.

Тази седмица Тейт влезе в словесна война с 19-годишната активистка за климата Грета Тунберг, след като сподели своя снимка в Туитър, на която стои до спортен автомобил "Бугати“ и се похвали, че притежава 33 автомобила.

Видеозапис от полицейската акция, придружаващ изявлението на агенцията за борба с организираната престъпност, показва няколко замъглени спортни коли, пачки пари и пистолет, допълва АП.

#арест