Обратно към пълната версия на статията »

Лавров: Западът воюва с нас чрез Украйна, но ние ще спечелим с търпение и упоритост

Лавров: Западът воюва с нас чрез Украйна, но ние ще спечелим с търпение и упоритост
A A+ A++ A

Москва ще постигне целите си в Украйна благодарение на своето "търпение" и "постоянство“, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

"Убеден съм, че благодарение на нашата упоритост, търпение и решителност ще защитим благородните цели, които са жизненоважни за нашия народ и нашата страна", заяви руският първи дипломат в интервю, излъчено по националната телевизия.

Той повтори позицията на Москва, че за да бъдат възобновени преговорите, Киев трябва да признае анексирането от Русия на четири украински региона.

"Нашият абсолютен приоритет са четири нови руски региона", каза Лавров. "Те трябва да станат свободни от заплахата от нацификация, пред която бяха изправени в продължение на много години".

Понастоящем Русия не контролира изцяло регионите Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие и Лавров потвърди, че това е крайната цел на Москва.

Лавров заяви, че макар Москва да иска конфликтът да приключи, Русия ще отдели време, за да постигне целите си на бойното поле.

"Ние не бързаме", каза той.

"Бихме искали възможно най-скоро да приключим тази война, която Западът подготвяше и в резултат на това отприщи срещу нас чрез Украйна", добави той.

"Ние сме търпелив народ. Ще защитим нашите сънародници, граждани и земи, които от векове са руски".

#Сергей Лавров #война