Обратно към пълната версия на статията »

Стоичков към Роналдо: Ей, момче, аз да не съм ти секретарка

Стоичков към Роналдо: Ей, момче, аз да не съм ти секретарка
A A+ A++ A

През сезон 1996-97 Барселона печели Купа, Суперкупа на Испания и КНК, а за каталунците един до друг играят Христо Стоичков и Роналдо. В своята автобиография Камата разказва интересна случка, свързана с легендарния бразилец.

"Роналдо ме попита в колко часа е утрешната тренировка, а аз му намазах ските, отговаряйки му сърдито: "Утре почиваме бе, новобранец!" И той, естествено, не се появи на заниманието.

Телефонът му бе изключен и насната паника. Започнаха да го издирват по спешност, питаха тревожно дали някой знае нещо. Траех си и чаках развръзката. Към средата на тренировката нашият се появи ядосан и с потно чело - карал от тях с бързината на линейка.

И притеснен се заоправдава: "Стоичков ми каза..." Веднага го срязах: "Ей, момче, аз да не съм ти секретарка?! Намуси се, но след тренировката още в съблекалнята се сдобрихме. Поканих го за моя сметка на вечеря, за да му покажа най-добрия ресторант в града, плюс още едно-две хубави места за релакс. Ухили се веднага с неговата маркова усмивка".

#Христо Стоичков