Обратно към пълната версия на статията »

На Цар Киро пак му се размина

На Цар Киро пак му се размина
Районен съд – Асеновград отложи делото срещу Кирил Рашков, в което той обжалва ареста си, за 22 декември. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Районен съд – Асеновград, отложи делото срещу Кирил Рашков, в което той обжалва ареста си, за 22 декември.

Съдът поиска да бъде назначена тройна съдебномедицинска експертиза, в която да бъде посочено мнение за здравословното състояние на Рашков от трима медици - съдебен лекар, кардиолог и ендокринолог, предаде Дарик радио.

Прокурорът по делото Калоян Димитров поиска тази експертиза, тъй като до момента по делото са приложени само документи, които показват хроничните заболявания на Рашков, а не моментното му състояние, за което адвокатът му Даниел Ангелов твърди, че е влошено.

Защитникът на Рашков поиска по-лека мярка за него. На влизане в залата Кирил Рашков каза само: „Сензация!“.

Кирил Рашков за пореден път се държа нагло и след заседанието показа среден пръст на събралите се стотина жители от Асеновград и Катуница пред Районния съд.

Хората твърдят, че той дори ги е напсувал, когато е пристигнал. Те се обърнаха към премиера чрез медиите и попитаха къде е държавата в този момент и през изминалите години.

БГНЕС припомня, че районната прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу Рашков, а на 23 януари 2012 година се очаква да тръгне делото срещу него. На известния като Цар Киро са повдигнати обвинения за заплахи за убийство срещу Веселин Христов – вуйчо, и срещу Иванка Петрова, настойник на убития на 23 септември Ангел Петров.

По делото се очаква да се явят над десет свидетели. Представена ще бъде и експертизата от видеозапис, на който се вижда как Кирил Рашков отправя заплахите към Христов и Петрова.

Междувременно стана ясно, че Кирил Рашков може да се окаже в затвора за 5 години за това, че е отглеждал незаконно костенурки от защитени видове. При претърсванията на домовете му бяха открити 33 костенурки от защитените видове шипоопашата и шипобедрена.

Претърсванията в имотите на Рашкови бяха поискани от Окръжната прокуратура в Пловдив по досъдебното производство за укритите данъци на фамилията. Това дело също не е приключило.

Кирил Рашков бе задържан няколко дни след убийството на 19-годишния Ангел от Катуница. Ден преди това той е бил на преглед в УМБАЛ „Свети Георги“ с оплаквания за болки в сърдечната област, където е отказал всякакви манипулации.

19-годишният Ангел загина на 23 септември, когато беше премазан от микробус, в който са пътували приближени на Цар Киро.

Автомобилът е бил управляван от 55-годишния Симеон Йосифов. Часове след това почина и 17-годишният Павел, взел участие в щурмовете на имоти на клана Рашкови.

Тези случаи провокираха напрежението в Катуница и искането Кирил Рашков да бъде изселен оттам.

#Катуница #мярка #Асеновград #съд #арест #дело #Рашков #Кирил Рашков