Обратно към пълната версия на статията »

Ръст на туристите за зимния сезон

Ръст на туристите за зимния сезон
Pixabay
A A+ A++ A

Винаги българите са били основен дял сред туристите в страната ни, но тази година имаме и ръст на туристите от всички традиционни пазари, каза в ефира на Нова телевизия служебният министър на туризма Илин Димитров. Резервациите за предстоящия зимен сезон от Израел са с 15% повече спрямо миналия, от Великобритания с 12% повече, от Румъния с 10% и от Гърция с 5 % повече.

За съжаление губим руския пазар по обясними причини, Северна Македония се задържа като пазар, посочи още служебният министър на туризма.

Относно поскъпването на услугите в ски-курортите, Илин Димитров каза, че в българските зимни курорти то е много по-малко, отколкото в нашите конкурентни дестинации. Съотношението цена качество е много добро, посочи министърът.

Илин Димитров даде пример и с Велинград, където заетостта е целогодишна. Цените са високи и след като държат високи цени, значи, че имат клиенти. Услугата е добра. Когато човек продава на висока цена, той може да реновира, да реинвестира, да дава добри заплати и да поддържа едно високо качество. България предлага от две до пет звезди, имаме за всеки един по нещо, посочи още министърът на туризма.

По думите му ковид пандемията е променила изцяло настройката на работещите в сектора. Има сериозен отлив както сред бармани, сервитьори, готвачи, така и сред пилоти и стюардеси.


#зимен сезон #туристи #Илин Димитров