Обратно към пълната версия на статията »

Щерката на Анахид пропилява наследството й?

Щерката на Анахид пропилява наследството й?
Булфото/архив
A A+ A++ A

Теодора Цонева – дъщерята на Анахид Тачева от брака ѝ с Коста Цонева, е единствената от всичките ѝ роднини, която получила наследство от покойната си майка. За нея е останало жилище от говорителката, която си отиде след тежка деменция, в София. И докато бе жива, апартаментът вече се водеше на името на дъщеря ѝ и на практика до последния си дъх Тачева не разполагаше с абсолютно никакво имущество и спестявания. Тя живееше на разноските на другата си щерка
Анахид от брака ѝ с бизнесмена Васил Тачев, която се грижеше за нея в Америка.

Затова спорове за наследството на легендата на БНТ в семейството не възникнали, но роднините се притеснявали, че Теодора е на път да профука и единствения имот, който майка ѝ успяла да остави след себе си. Въпросното жилище се намирало в елитния квартал „Лозенец“, близо до луксозния хотел „Маринела“. В момента щерката на Тачева го продавала, защото не ѝ достигали финансови средства и искала да го замени с по-малко, а с остатъка от сумата от продажбата да преживява, тъй като е безработна, пише "Ретро".


Теодора се сдоби с апартамента едва преди няколко години, когато се прибра от Италия у нас и направи опит да отнеме живота си, като се нагълта с хапчета и алкохол. След дълъг престой в „Пирогов“, където лекарите едва успяха да я върнат на този свят, майка ѝ реши да ѝ подаде ръка да си стъпи на краката. Тогава Анахид си дойде по спешност от Щатите и реши да уреди имотните си дела в България. С нейна помощ Теодора, допреди това бездомна, се сдоби с покрив над главата. Въпреки че майка ѝ бе впрегнала всичките си контакти, за да ѝ намери работа, дъщерята на големия Коста Цонев си пробва късмета на десетки места, но в крайна сметка нито една професия не ѝ се понравила и отново била безработна. В последните месеци от тежкото боледуване на майка си дори имала желание да се премести при нея и сестра си в Америка, но така и не заминала.

Теодора се появи на поклонението на говорителката преди седмици в прекалено спортен и неугледен вид. Преди време се появиха медийни информации, че Цонева се е отдала отново на алкохола и често може да бъде забелязана из кварталните кръчми около жилището ѝ. „Дори за кучето си не се грижи. За да не ѝ се налага да го храни и извежда на разходки, му намери нови стопани. Беше написала във фейсбука си, че ще заминава при роднини в Америка и няма да има кой да гледа домашния ѝ любимец, та добри хора се трогнаха и го взеха в жилището си“, обясняват съседи на Цонева.

#Анахид Тачева #Теодора Цонева