Обратно към пълната версия на статията »

БСП разигра цирк в парламента: Депутатите предават по телефоните си закритото заседание

БСП разигра цирк в парламента: Депутатите предават по телефоните си закритото заседание
Стоп кадър
A A+ A++ A

Грандиозен скандал се разразява в залата на Народното събрание в петък. Всички депутати от парламентарната група на БСП излъчват на живо в социалните мрежи закритото заседание на Народното събрание, на което трябваше да се обсъди изпращането на военна помощ за Украйна, съобщи Нова телевизия.

"Няма да стане работата, не разбрахте ли", провикна се Бойко Клечков от БСП.

Председателстващият Росен Желязков неколкократно предупреди депутатите да не разгласяват класифицирана информация чрез телефоните си, но те контрираха, че просто държат устройствата в ръка.

„Това, което се случва от сутринта в парламента, е абсолютно безпрецедентно и скандално. Без решение на Председателски съвет, без обсъждане. Разбираме в залата, че председателят на парламента внася извънредна точка - гласуване на доклада на министъра на отбраната и договор за предоставяне на оръжие за Украйна”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание, цитирана от БТА.

По думите ѝ това едва ли е най-важното решение, което трябва да вземе Народното събрание сега. „Заради това решение отпаднаха много по-важни точки за българския народ, като доходи, гласуване на безплатни учебници, бюджетните закони, данъчните закони“, посочи тя и допълни: „Всички от колегите се кълнат, че най-важното нещо за България сега е да приемем бюджета и законите по Плана за възстановяване и устойчивост. Но правят точно обратното. Перфектен пример за политическо лицемерие“, коментира тя.

Нинова посочи, че се е откроила “коалицията на войната“, която подкрепя това решение - ГЕРБ, ДПС, “Демократична България“, “Продължаваме промяната“ и “Български възход“.


#БСП #цирк #НС