Обратно към пълната версия на статията »

Путин: Заплахата от ядрена война нараства

Путин: Заплахата от ядрена война нараства
rbk.ru
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин каза днес, че армията на Русия може да се сражава в Украйна дълго време, но според него няма нужда да се мобилизират още войници на този етап, предаде Ройтерс.

„Що се отнася до продължителността на специалната военна операция, разбира се, това може да бъде дълъг процес“, заяви Путин на предавано по телевизията заседание на руския Съвет за правата на човека.

По думите му обаче засега „няма смисъл“ от допълнителна мобилизация, след като през септември и октомври бяха мобилизирани 300 000 души.

Путин увери, че Русия ще защитава своите интереси с всички налични средства.

По-късно на среща с членовете на Съвета за развитие на гражданското общество и правата на човека той заяви, че заплахата от ядрена война нараства.

Президентът, който обеща да използва всички военни средства за защита на руската територия, заяви, че Москва ще използва ядрено оръжие само в отговор на вражески удар, съобщи АФП.

"Когато ни ударят, ние отвръщаме на удара", заяви Путин на заседание на своя съвет по правата на човека, като подчерта, че стратегията на страната му се основава на политиката на "така наречения ответен удар".

Русия е наясно с опасностите, които крият ядрените оръжия, заяви руският президент, цитиран от ТАСС.

"Не сме луди, наясно сме какво представляват ядрените оръжия", каза президентът.

Източник:БТА, БГНЕС


#Валдимир Путин #ядрена война