Обратно към пълната версия на статията »

ВИДЕО Борисов подари на новостроящия се храм "Св. Стефан" в София камък от Йерусалим

ВИДЕО Борисов подари на новостроящия се храм "Св. Стефан" в София  камък от Йерусалим
Стоп кадър
A A+ A++ A

Бойко Борисов подари на новостроящия се храм "Св. първомъченик и архидякон Стефан” в Южния парк камък от Йерусалим, дошъл в истанбулската църква в Св. Стефан.

"Не знам друг, освен нас, да е строил и ремонтирал храмове", заяви Борисов.

"В църква избягвам да говоря, но Вселенският патриарх ни покани в църквата в Истанбул. Десетки златни кръстове греят над Златния рог, възстановихме Желязната църква заедно с Ердоган. Вече я има във всички туристически брошури, хиляди я посещава. Само това да сме направили, в Истанбул да греят златни кръстове, е достатъчно", каза бившият премиер.

"Депутат от ДБ попитал дали съм се срещал с Ердоган в Истанбул. Той обаче може да провери кога сме влезли и кога сме излезли от границата. Бях специален гост на Вселенския патриарх, а бях там заради вас - заради тези, които ще целунат този камък и ще се поклонят пред мощите на светеца. Освен да са объркали Ердоган с Вселенския патриарх", отговори Борисов на Стоян Михалев.

Господ да прощава и да пази и тези, които не знаят, които говорят без да мислят и които говорят, за да прикрият менталното си противоречие, допълни той.

Заедно с лидера на ГЕРБ бяха и представители на младежката организация, кметът на София Йорданка Фандъкова и председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, пише "Факти".

#Бойко Борисов