Обратно към пълната версия на статията »

56 с белезници при акцията на МВР "Бяло"

56 с белезници при акцията на МВР "Бяло"
Стоп кадър/БНТ
A A+ A++ A

56 души са били задържани към този час в мащабна полицейска акция на територията на цялата страна за разпространение, притежание на наркотици, но и за шофиране след употребата им. Това съобщи пред журналисти главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Началото е поставено в три областни града. По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев окръжните прокуратури заедно с жандармерията са започнали претърсвания в домовете на известни имена от криминалния контингент, срещу които се водят дела, или има данни, че се занимават с наркоразпространение.

Акцията е започнала в 12 ч. тази нощ и продължава и към този час. В нея са се включили над 3000 служители на полицията, жандармерията и гранична полиция. Проверяват се над 150 обекта - както частни домове, така и търговски обекти и др.

Сред задържаните има криминално проявени лица, но и такива, които хващаме сега, обясни Тодоров.

Акцията ще продължи, докато нивото на наркотиците не спадне рязко. Срещу тези престъпления трябва да сме абсолютно нетолерантни, коментира и вътрешният министър Иван Демерджиев.

Не сме имали толкова машабна акция от много време. Тя тече на територията на цялата страна при много добро взаимодействие, допълни той, цитиран от "24 часа".

Министърът коментира и репортажите на американска телевизия, че бежанци са били простреляни на границата с Турция. По думите му медията е потърсила коментар от МВР, но той не е бил публикуван в целия му обем.

Цитирано е избирателно, каза той.