Обратно към пълната версия на статията »

ВИДЕО Борисов: Лъжа е, че сме се виждали, говорили и съгласували действията си с президента

ВИДЕО Борисов:  Лъжа е, че сме се виждали, говорили и съгласували действията си с президента
Стоп кадър
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отхвърли твърденията на "Продължаваме промяната" за "чести срещи с президента Румен Радев".

"С Румен Радев не сме се виждали, не сме си говорили, нито едно действие не сме съгласували. Това е абсолютна лъжа и тя се натрапва. Не съм виновен на "Продължаваме промяната", че първо разочароваха нас. Първи разбрахме, че тези колеги нямат капацитет, още като те работеха на нашите етажи. Но това не пречеше на някои журналисти да кажат после, че са били в ГЕРБ, няма лошо. След това от тях се разочарова президентът Плевнелиев, на когото отказаха участие в контактната група и той се отрече от тях. След това от тях се отрече и Румен Радев, както и бившите им коалиционни партньори Слави Трифонов и Корнелия Нинова", заяви той.

"Победихме ги с близо 5%, с техните машините, с техните вълшебни флашки, с техния министър и техния контрол върху цялата държава. Това е харчене на много енергия, но ние всъщност върнахме възможността за избор и подкрепихме БСП", уточни лидерът на ГЕРБ.

Борисов определи като жалки твърденията, че ГЕРБ е част от коалиция на "хартиената бюлетина" и каза, че ако Румен Радев наложи вето на Изборния кодекс, от партията ще водят нов разговор по темата.

"Вчера Нинова не благодари на ГЕРБ за подкрепата. Точно обратното - бързо го забрави. Сега ще видим президентът какво ще каже - ще сложи ли вето или не. Там ще водим нов разговор, защото не можем да бъдем обвързвани в нещо като спасителен пояс с някои партии. И дори жалките им опити да ни привързват към хартиената бюлетина и Изборния кодекс, не може да ни лепят етикети. Ние ги победихме с техните машини, с техните флашки, с техния софтуер и целия контрол, който беше при тях. Подкрепихме БСП за Изборния кодекс с идеята, че после с тези партии може да се търси консенсусно управление", каза Борисов, цитиран от "24 часа".


#Бойко Борисов #ГЕРБ