Обратно към пълната версия на статията »

Бабикян: Ако подготвят Габровски за третия мандат, може би това е тренировка преди мача

Бабикян: Ако подготвят Габровски за третия мандат, може би това е тренировка преди мача
Стоп кадър: Евроком - архив
A A+ A++ A

"Не сме на кота нула. Ние сме на кота, в която ГЕРБ, ДПС и президентът Радев изглежда имат някакъв тих консенсус помежду си, който не трябва да се публикува."

Това заяви пред БНР пиар експертът и бивш депутат Арман Бабикян.

"Виждам, че вече единият съжалява за свои назначения и ги нарича шарлатания. Други работят в същата посока от страна на ГЕРБ и ДПС. Този тих консенсус работи."

Бабикян разчита кандидатурата на проф. Габровски за премиер като "що-годе очакван ход" след кратката двудневна кампания на ГЕРБ "между Алф и Меси". По думите му е много сложно "някой да замени високохуманната си дейност за подобен карнавал".

"Проф. Габровски не е просто експерт, не просто добър лекар, той е великолепен лекар, уникален специалист, лекар в първите топ 50 на континента ни в своята специалност. Това, което не мога да си представя, е кой и как покани проф. Габровски и как този човек се съгласи на подобен ход."

Арман Бабикян не смята Габровски за "лице, което заслужава унижението да бъде пуснато, за да мине" и не може да си отговори на въпроса "защо този човек се е съгласил да се подложи на това нелепо изпитание".

"Това е все едно Айнщайн да застане до мен и аз да му говоря за физика. Това е безумие", коментира пиар специалистът в предаването "Преди всички". По думите му тезата за неполитическите лица "служи чудесно за радост на народа, но е изключително фалшива".

"Зад действията на всеки кабинет стои политическо мнозинство, с политическа посока и цел и те преследват тези цели. Няма такъв филм. Експертите работят около политици, за да помагат на действията им, а не обратното. Ако ставаше с експертиза само, дайте да назначим БАН в Министерски съвет и да не ходим на избори", изтъкна Бабикян.

Ако произнесените клетви са валидни, то ПП, ДБ и Нинова няма да подкрепят първия мандат, отбеляза още той.

"Ако подготвят Габровски за третия мандат, може би това е нещо като тренировка преди мача."

Според него е оптимистично това, че "ДБ не би се посрамила да подкрепи ГЕРБ, за разлика от Реформаторския блок".

Арман Бабикян смята, че политическите сили разиграват "егоистичен водевил" и предупреди, че "ако не свърши времето на този тип действия, ще свършат политическите сили, които ги разиграват", защото в пространството празно място няма.


#Арман Бабикян