Обратно към пълната версия на статията »

"Продължаваме промяната" внесе сигнал в ДАНС за "Капитан Андреево" (ВИДЕО)

"Продължаваме промяната" внесе сигнал в ДАНС за "Капитан Андреево" (ВИДЕО)
Стоп кадър
A A+ A++ A

"Продължаваме промяната" внася сигнал в ДАНС срещу шефа на БАБХ за установени бездействия по граничния контрол на ГКПП "Капитан Андреево". От партията смятат, че това е една от причините за неприемането ни в Шенген.

"Сигналът е 4 страници с приложения. Сегашното ръкводство извършва действия и бездействия, които застрашават националната сигурност. Едно от най-важните дела е загубено, защото не е платена такса от 70 лв. Не изпращат представитеили в съда да защитават интересите на държавата. Предишният договор с фирмата на Размиг Чакърян е ощетил държавата с 200 милиона лева. Същият директор тогава е започнал процедура, която ще ощети държавата с 400 милиона лева. Много от нас бяха заплашени, предлагаха ни подкупи. Сега тази практика се връща. Ако България не загърби тази 10-годишна политика на шмекерство и измами, няма да влезем в Шенген. България е важен стратегически партньор в европейското семейство. Тук се инвестират пари, за да влезем в Шенген. От нас се иска да се борим с корупцията и да гарантираме сигурността на границата", каза депутатът Иван Христанов, който беше зам.-министър на земеделието в четворната коалиция.

"Хърватия се присъедини към ЕС през 2015 година и вече е в Шенген. Явно България не е полагала същите усилия", добави Даниел Лорер. Според него и връщането на хартиената бюлетина е сериозна стъпка назад. "Партньорите от ЕС ни казаха - вместо да се занимаваме с реалните проблеми с корупцията, губите 2 седмици за връщането на хартиената бюлетина", каза Лорер.

Бившият директор на БАБХ и настоящ депутат от ПП проф. Христо Даскалов посочи, че 8 от юристите, с които са работили по казуса с договора на "Евролаб 2011", са освободени. Новият директор анулирал два важни документа - прогласяването на договора за нищожен и нотариална покана да напуснат помещенията на ГКПП Капитан Андреево.



#"Продължаваме промяната" #ДАНС #"Капитан Андреево"