Обратно към пълната версия на статията »

Тези 10 символа носят голям късмет

Тези 10 символа носят голям късмет
Pixabay
A A+ A++ A

В продължение на хиляди години хората се обръщат към символиката, когато става въпрос за духовност, разказване на истории и привличане на късмет. За вярващите, наличието на определени късметлийски символи е начин да привлекат изобилието в живота си.

Има ли някой човек, който би отказал допълнителна доза късмет? Когато има късмет, нещата сякаш се нареждат по възможно най-добрия и правилен начин. Разбира се, не трябва да се пренебрегват и усилията на всеки от нас, защото нищо трайно няма да дойде в живота ни, ако не сме си го извоювали по някакъв начин. Въпреки това някои символи се смятат за късметлийски, защото привличат повече изобилие и просперитет.

Слон

Този символ идва от Индия. В Хиндуизма се смята, че Ганеша (Богът със слонска глава) премахва всички препятствия. Всъщност на слоновете се гледа като на късметлийски символи в много части от света и хората често украсяват домовете си с картини или пък фигури със слонове. Освен това тези животни се свързват и с плодовитостта.

Четирилистни детелини

Този късметлийски символ произлиза от Ирландия и е един от най-известните символи на късмет в западния свят. Четирите листа на четирилистната детелина представляват вяра, надежда, любов и късмет.

Ом

Ом произлиза от Индия и е въплътен в самата основа на Хиндуизма. Изповядващите тази религия смятат, че Ом е първият звук на Вселената, обединявайки ума, тялото и духа. Ом може да се използва като част от мантра , както и да се изобразява със символ, олицетворяващ просветлението.

Китайските зодиакални животни

12-те китайски зодиакални животни, групирани заедно, са популярен символ на късмет в азиатската култура и по-специално Китай. Те репрезентират разнообразие от различни типове личности, които човек среща в своето семейство и в живота си като цяло. Когато всички китайски зодиакални животни са заедно, това представлява хармония и баланс между различните личности, с които сте заобиколени.

Портокали

Плодовете се считат за късметлийски, защото представляват енергията на слънцето и ян енергията. Портокалите подобряват настроението, а в азиатските култури те представляват богатство и просперитет, защото са с формата на монета и с цвета на златото.

Дракон

Драконът е единственото митично животно в китайския зодиак и се възприема като наистина полезен и подкрепящ. Използван като късметлийски символ, драконът носи сила, положителна енергия и късмет.

Числото 7

В западния свят числото 7 е много важно. Това идва от вярването, че Бог е създал света за шест дни, а на седмия ден си е почивал. В Хиндуизма нечетните числа обикновено се предпочитат пред четните, но числото 7, както и числото 8 се смятат за късметлийски. Специално числото 7 от дълго време се смята за символ на късмет, а и то е обвързано с много различни неща – има седем континента, Седемте чудеса на света, седем цвята в дъгата и т.н.

Числото 8

Числото 8 също е символ на късмет. То е обвързано с енергиите на просперитета, успеха и социалния статус.

Числото 9

Според китайското учение фън шуй 9 е числото на пълното завършване, ето защо то се смята за носещо късмет. В Християнството числото 9 се обвързва с плодовете на светия Божи дух – любов, радост, мир, търпение, доброта, добрина, кроткост, вярност и самоконтрол).

Числото 108

Числото 108 се счита за свещено както в Хиндуизма, така и в Будизма. Неслучайно мантрите се пеят по 108 пъти. Числото 108 представлява завършеност, изобилие и късмет, пише rozali.com.