Обратно към пълната версия на статията »

Лудогорец и Левски не си вкараха гол

Лудогорец и Левски не си вкараха гол
Стоп кадър/Диема Спорт
A A+ A++ A

Отборите на Лудогорец и Левски завършиха 0:0 в отложен мач от шестия кръг на футболната Първа лига и така ЦСКА София остана начело в класирането с 44 точки. "Червените" са с точка пред Лудогорец, а Левски е на шесто място.

Лудогорец и Левски играха мудно през първото полувреме, но създадоха две положения за гол.

Георги Миланов пропусна за "сините" с неточен удар от няколко метра, а Кирил Десподов създаде опасната ситуация за домакините. Негов пас бе пресечен пред вратата на Левски, а след рикошета топката закачи ръката на Келиан ван дер Каап. Станислав Тодоров първоначално даде дузпа, но я отмени след преглед на видеоповторението.

Левски натисна Лудогорец през втората част и успя да стигне до гол, който обаче бе отменен. В 62-та минута Георги Миланов стреля от дъгата и топката рикошира в гърба на Роналдо, след което прехвърли Серджио Падт и влезе в мрежата. Халфът на Левски обаче удари в лицето играч на Лудогорец преди шута и Тодоров отсъди нарушение след нов видеопреглед.

Левски създаде следващото си положение в 70-ата минута. Влезлият като резерва Ивелин Попов дриблира в наказателното поле и подаде наляво за Марин Петков, който отправи диагонален удар. Топката обаче се отби от гредата и резултатът остана равен.

В 80-ата минута и Лудогорец получи отлична възможност да вкара първия гол в мача. След разбъркване в наказателното поле на Левски топката попадна в Доминик Янков, но халфът на домакините стреля неточно.

Филип Кръстев също направи сериозен пропуск за Левски три минути по-късно и така "сините" не успяха да спечелят в Разград, съобщава БНР.


#"Левски" #"Лудогорец"