Обратно към пълната версия на статията »

Жената, нарязала знамето на ЕС, отива на психиатрични изследвания

Жената, нарязала знамето на ЕС, отива на психиатрични изследвания
Снимка: архив
A A+ A++ A

Софийският районен съд изпрати за изследване в психиатрията в Сливен 29- годишната Мария Георгиева, която преди дни наряза знамето на Европейския съюз.

На метри от кабинета на главния прокурор в столичната Съдебна палата жената изрази своя остър протест срещу това, че знамето на ЕС се вижда на повече места от това на България.

„С това нещо, което се прави - навсякъде се слага знамето на Европейския съюз, дори на автомобилите - в един момент българското знаме все едно ще изчезне, направо така изглежда", обясни тогава Георгиева.

На 6 ноември съдът трябва да реши дали ще накаже жената по Указа за дребно хулиганство, както предлагат разследващите полицаи, информира БНР.

Жената обясни, че постъпката й е била протест.

„Моята първоначална идея беше да подам някаква жалба, някакво оплакване. Исках да вляза, за да се информирам къде и какво, на кого мога да кажа нещо и от там нататък да помислиш какви действия можеш да предприемеш", каза тя.

„ Аз съм родолюбец, обичам България и не искам българският език и българският народ да бъде затрит. Това, което правят в момента. Това ми е протестът", заяви Георгиева.

#Мария Георгиева #Софийски районен съд #Сливен #психиатрия #знаме #Европейски съюз #ЕС #България #протест #изследвания