Обратно към пълната версия на статията »

Протест пред НС срещу хартиените бюлетини

Протест пред НС срещу хартиените бюлетини
Фейсбук/Валентин Стоянов
A A+ A++ A

Граждани за втори път се сърбаха на протест пред Народното събрание срещу връщането на хартиената бюлетина на изборите. Организатор на демонстрацията е инициатива "Правосъдие за всеки".

Към момента движението пред сградата на парламента не е блокирано, съобщи БТА.

"Ние искаме честни избори, честен процес, който трябва да се гарантира от машини, защото нямаме доверие в човешкия фактор. Трябва да бъдем готови да се борим", заяви на протеста адв. Емил Георгиев от "Правосъдие за всеки"

В петък повече от 11 часа продължи дебатът на второ четене на законопроекта за промени в Изборния кодекс. "Вместо да се ангажира със съставяне на правителство, да се занимава с проблемите, които пряко касаят българските граждани, да се фокусира върху проектозаконите по Плана за възстановяване и устойчивост, попълването на персоналния състав на органи с изтекъл мандат и други важни проектозакони, парламентът реши да се занимава с Изборния кодекс", каза президентът Румен Радев по време на консултациите с "Български възход" за съставяне на правителство. Дали това е основният приоритет на обществото ни, както и четиричасовият дебат за наименованието на закона, дълбоко се съмнявам, добави Радев.

Утре се очаква отново да започнат дебатите в Народното събрание за промени в Изборния кодекс, които връщат хартиените бюлетини.

#протест #хартиени бюлетини