Обратно към пълната версия на статията »

Борисов: ПП причиниха disaster, на български - катастрофа (ВИДЕО)

Борисов: ПП причиниха disaster,  на български - катастрофа  (ВИДЕО)
стоп кадър
A A+ A++ A

„Огромна инфлация, огромно обедняване, изцяло неохранявана Шенгенска граница, купуване от изборите до енергетиката. Това е резултатът от две години управление на „Продължаваме промяната“". Това заяви в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той остро разкритикува оценките, които от "Продължаваме промяната" са си позволили по отношение на ГЕРБ, като цитира думите на Корнелия Нинова от БСП, която определила политиците от ПП като „аматьори“.

„Да положим усилия и да подпишем документ за едни шест месеца, ако не искаме подобни правителства. Ако не искаме да го направим, да кажем на Радев, че отиваме на избори. Не е сериозно намерението на ПП - със 72-ма депутати да правят правителство. Ако са решили да правят кабинет на малцинството, тогава са се разбрали или с ДПС, или с „Възраждане“, но със сигурност не с ГЕРБ и БСП, защото ние показваме техните недъзи“, подчерта Борисов.

Бившият премиер попита какво е направила партията на Кирил Петков и Асен Василев за две години. Лидерът на ГЕРБ се позова и на оценката на рейтинговата агенция Standard & Poor's, която прогнозира по-малко от 1% растеж на БВП през следващата година.

„Разбирате ли какво ви причиниха те за две години. Всичките икономически желания на ПП не могат да се осъществят при такъв нисък растеж и инфлация над 15%. Това на английски се нарича disaster, а на български – катастрофа“, подчерта Борисов, цитиран от "24 часа".


#Бойко Борисов